Φουσκωμένα στήθη-Ψευτοπερίοδος

Φουσκωμένα στήθη-Ψευτοπερίοδος

2 παράξενα νεογνικά συμπτώματα

Έχετε δει στα cartoonsπου πάνω από τα κεφάλια των ηρώων σχηματίζονται κάτι τεράστια ερωτηματικά που αυξομειώνουν το μέγεθός τους για να τονίσουν το μέγεθος της απορίας. Ανακαλέστε τα στην μνήμη σας και τοποθετήστε τα πάνω στο κεφάλι εκατομμυρίων μαμάδων ανά τον κόσμο που βλέπουν το νεογέννητο πλασματάκι τους να παρουσιάζει κάποια παράξενα συμπτώματα.

Το πρώτο είναι τα φουσκωμένα στήθη –ναι, ναι σε κορίτσια και αγόρια- που κάποιες φορές μπορεί να τρέξουν και λίγο γάλα! Το καλό είναι ότι δεν αποτελούν κάποια ανησυχητική ένδειξη (εκτός φυσικά κι αν συνοδεύονται από σαφή σημάδια φλεγμονής) και είναι απλώς αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών. Η διόγκωση φυσικά θα υποχωρήσει μόλις αυτές αποκατασταθούν.

Το δεύτερο και σαφώς πιο τρομακτικό είναι η ψευτοπερίοδος. Φανταστείτε να ανοίγετε την πάνα του νεογέννητου κοριτσιού σας και, εκτός αυτού που περιμένατε χωρίς ιδιαίτερη ανυπομονησία να δείτε, βλέπετε να βγαίνει από τον κόλπο οροαιματικό υγρό ή βλέννη. What The F**k που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι! Πριν, όμως, αρχίζετε να τραβάτε τα μαλλιά σας που η μόλις λίγων ημερών κορούλα σας μπήκε από νωρίς στα βάσανα, μάθετε πως το φαινόμενο αυτό προκαλείτε από τις δικές σας ορμόνες που πέρασαν μέσω του πλακούντα στην μικρή σας. Οπότε, μην ανησυχείτε σε λίγες ημέρες θα έχει υποχωρήσει.