Τσιμπήματα με άρωμα καλοκαιριού

Τσιμπήματα με άρωμα καλοκαιριού

Ποια τσιμπήματα είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών;

Είστε προετοιμασμένοι για τα μικρά απρόοπτα των διακοπών, όπως τα διάφορα τσιμπήματα από έντομα; Τι θα κάνετε σε περίπτωση που το μικρό σας δεχτεί «επίθεση» από σφήκα, μέλισσα, κουνούπια, τσιμπούρι, τσούχτρα ή αχινό; Χωρίς να πανικοβληθείτε μιας και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κάτι σοβαρό (με εξαίρεση τη σφήκα ή μέλισσα σε περίπτωση αλλεργίας) δώστε τις πρώτες βοήθειες για να απαλύνετε τα συμπτώματα κάθε τσιμπήματος ακολουθώντας τις οδηγίες μας. 

Σφήκα ή μέλισσα.Είναι από τα πιο επίπονα τσιμπήματα, προκαλεί οίδημα ή τσούξιμο ενώ ενδέχεται να είναι η αιτία αλλεργικού σοκ. Αν έχετε κάνει εξετάσεις στο μικρό σας και έχει διαπιστωθεί πως έχει αλλεργία σε κάποια από τα δύο έντομα, θα πρέπει να μεταφέρετε πάντα μαζί σας ένεση κορτιζόνης που σας έχει συστήσει ο γιατρός. Εάν δεν έχετε κάνει εξετάσεις ή εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό και δεν έχετε μαζί σας ένεση κορτιζόνης θα πρέπει να το μεταφέρετε άμεσα σε ιατρικό κέντρο.

Αν δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας για να αφαιρέσετε το κεντρί πιέστε το σημείο και απομακρύνετέ το με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι. Στη συνέχεια εφαρμόστε αμμωνία. Για να μειωθεί το ρίσκο από τα τσιμπήματα, συμβουλεύστε το μικρό σας να μην κάνει απότομες κινήσεις αν το πλησιάσει σφήκα ή μέλισσα και μην του φοράτε πολύ έντονα ή χρωματιστά ρούχα καθώς όλα τα έντομα έλκονται από τα ζωηρά χρώματα.  

Κουνούπια. Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα κάνετε αφότου τσιμπήσουν το μικρό σας τα κουνούπια, επομένως καλό είναι να λειτουργήσετε προληπτικά. Ντύστε το με ελαφριά, βαμβακερά ρούχα που να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του σώματός του, ειδικά το βράδυ και χρησιμοποιήστε κουνουπιέρα στο καρότσι, ειδικά αν το μωρό σας κοιμάται εκεί κατά τη διάρκεια της βραδινής βόλτας. Εντομοαπωθητικά σπρέι με την ουσία DEET δεν επιτρέπονται για παιδιά κάτω των 2 μηνών, ενώ από 2 μηνών και άνω η συγκέντρωση της ουσίας θα πρέπει να είναι μικρή (10 – 30%). Φροντίστε να αγοράσετε ένα εντομοαπωθητικό που είναι κατάλληλο για παιδιά και εφαρμόζετε λίγες ποσότητες. Ακόμα, καλύτερα προμηθευτείτε αντικουνουπικά αυτοκόλλητα ή συσκευές  και τοποθετήστε τα στο καρότσι και στην κούνια του.

SOS Tip: Mην το αφήνετε να βάζει μόνο του εντομοαπωθητικό γιατί υπάρχει η πιθανότητα να ξεχαστεί και να βάλει έπειτα τα χεράκια του στο στόμα του.

Διαβάστε ακόμα τα άρθρα μας «Προστασία από τα τσιμπήματα » αλλά και «Κουνούπια: Διώξτε την φαγούρα»

A3240

 

 

Ασφαλές απωθητικό εντόμων

Αυτή η έξυπνη και αποτελεσματική συσκευή παράγει έναν ασφαλή, νανουριστικό ήχο όμοιο με της λιβελουλας και κρατάει τα κουούπια μακριά σε ακτίνα 5 μέτρων. Τοποθετήστε την στο καρότσι, την κούνια ή το πάρκο και ξεγνοιάστε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα

Βρείτε την στο Cosycorner.gr

Τιμή: 19,90 ευρώ

 

 

Τσιμπούρια.Αν είστε διακοπές δίπλα στη φύση ή έχετε μεγάλο κήπο και το μικρό σας παίζει καθημερινά εκεί, μην ξαφνιαστείτε αν ανακαλύψετε ότι έχει κολλήσει τσιμπούρι. Προσεκτικά ψάξτε στο σώμα του μήπως έχει τσιμπούρια και σε άλλα σημεία, κυρίως στις πτυχές ή στα μαλακά μέρη, (ακόμα και πίσω από τα αυτιά) αλλά μην προσπαθήσετε να το τραβήξετε με το χέρι για να το αφαιρέσετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να μείνει το κεφάλι του ή άλλα μέρη του σώματος στο δέρμα και να προκαλέσει μόλυνση. Για να αφαιρέσετε με ασφάλεια το τσιμπούρι καλό είναι πρώτα να το σκοτώσετε και έπειτα να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι φρυδιών και να προσπαθήσετε να το πιάσετε από το κεφάλι και να το τραβήξετε χωρίς να το στρίβετε ή να το συνθλίψετε. Για να διευκολυνθείτε ανασηκώστε το δέρμα με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή με αντισηπτικό σαπούνι και μετά με οινόπνευμα. Αν έχουν μείνει υπολείμματα του τσιμπουριού στο δέρμα δοκιμάστε να τα αφαιρέσετε με μια αποστειρωμένη καρφίτσα στην οποία θα έχετε βάλει οινόπνευμα.

Τσούχτρα ή μέδουσα.Οι διακοπές στη θάλασσα μπορεί να έχουν και απρόοπτα όπως το τσίμπημα από τσούχτρα ή μέδουσα, που ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό. Πλύνετε την περιοχή που έχει ερεθιστεί με μπόλικο θαλασσινό νερό και εφαρμόστε λίγη άμμο σε περίπτωση που υπάρχουν κολλημένα μέρη από τα πλοκάμια της μέδουσας. Βάλτε αμμωνία ή κρέμα με κορτιζόνη για να ανακουφίσετε από τη φαγούρα και το τσούξιμο και εναλλακτικά αν δεν έχετε τα παραπάνω εφαρμόστε ξύδι με νερό.      

Αχινός. Σε περίπτωση που το μικρό σας πατήσει αχινό, εφαρμόστε στο σημείο που έχουν εισχωρήσει τα αγκάθια λίγο λάδι για να βγουν τα αγκάθια προς τα έξω και να καταφέρετε να τα αφαιρέσετε με τσιμπιδάκι φρυδιών.