Ασφάλεια στο καρεκλάκι του μικρού σας

Ασφάλεια στο καρεκλάκι του μικρού σας

Τι να προσέξετε για να ελέγξετε αν το καρεκλάκι του μωρού σας είναι ασφαλές

Βγαίνετε έξω οικογενειακώς σε ένα καφέ ή ένα εστιατόριο και σας προσφέρουν το ειδικό καρεκλάκι για να καθίσει το μωρό σας. Είστε σίγουροι όμως ότι είναι ασφαλές; Πριν το χρησιμοποιήσετε, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο. Δείτε τι να προσέξετε.

  1. Η πλάτη του καθίσματος θα πρέπει να είναι ψηλότερη από τους ώμους του μικρού σας.
  2. Η καρέκλα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 σημεία ασφαλείας, τα οποία θα στηρίζουν και θα συγκρατούν το σώμα του μωρού σας. Η μία ζώνη καλό είναι να περνάει γύρω από το στήθος του και η άλλη ανάμεσα από τα πόδια του.
  3. Η καρέκλα θα πρέπει να είναι σταθερή. Ελέγξτε ότι η πλάτη της καρέκλας δεν πηγαίνει προς τα πίσω και πως όλη η καρέκλα δεν μετακινείται όταν ασκείται πίεση ή τη μετακινείτε. Ελέγξτε ακόμα τη βάση της για να διαπιστώσετε αν είναι πλατιά και σταθερή.
  4. Κοιτάξτε αν υπάρχουν επικίνδυνες γωνίες ή μέρη που μετακινούνται και είναι επικίνδυνο να εγκλωβίσουν τα δαχτυλάκια του ή τα πέλματά του.
  5. Αν η καρέκλα έχει ροδάκια, ελέγξτε αν έχει φρένα, μπροστά ή πίσω, αν λειτουργούν και αν είναι ενεργοποιημένα.
  6. Τέλος, μην ξεχάσετε να την ελέγξετε για τυχόν φθορές, σπασίματα ή μικροεξαρτήματα (π.χ. βίδες)  που μπαινοβγαίνουν και μπορεί το μικρό σας να τα αρπάξει και να τα καταπιεί.