Αποστείρωση & Αποθήκευση

Αποστείρωση & Αποθήκευση

Πώς να αποθηκεύσετε τα μπιμπερό και τα άλλα σκεύη για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων

Αποστείρωση. Ορίστε μια λέξη απαραίτητη σε κάθε νέο γονιό, αφού αυτός θα πρέπει να φροντίζει ώστε το μικρό του να έρχεται σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα μικρόβια. Εάν το παιδάκι σας δεν έχει κλείσει ακόμα τους  6 μήνες θα πρέπει  (ιδανικά) πριν από κάθε χρήση να  αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τα άλλα σκεύη που ίσως χρησιμοποιεί (π.χ. κουταλάκια, κυπελάκια κτλ). Για τον λόγο αυτό, θα χρειαστείτε έναν αποστειρωτή, ειδικά όταν θα πρέπει να αποστειρώνετε μεγάλο αριθμό μπουκαλιών και θηλών. Εναλλακτικά μπορείτε να βράζετε νερό και να τοποθετείτε μέσα τα μπιμπερό. Μετά την αποστείρωση τοποθετήστε τα μπιμπερό σε καθαρό και ασφαλές μέρος μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.   

  1. Τοποθετήστε τα αποστειρωμένα μπιμπερό και τις θηλές σε ένα στεγνωτήρι μέχρι να στεγνώσουν τελείως για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.
  2. Στη συνέχεια αποθηκεύστε τα μπιμπερό σε καθαρό και ξηρό μέρος, όπως για παράδειγμα σε ένα ντουλάπι, σε συρτάρι ή μέσα σε μια καθαρή κατσαρόλα.
  3. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα αποστειρωμένα μπιμπερό εντός 24 ωρών. Αν το χρησιμοποιήσετε μετά από 24 ώρες θα πρέπει να το αποστειρώσετε ξανά.

Διαβάστε ακόμα: "Αποστείρωση τώρα!"