Φοβάται τον ήχο του μπλέντερ

Φοβάται τον ήχο του μπλέντερ

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που το παιδί σας φοβάται τον ήχο μπλέντερ.

Είναι φυσιολογικό να τρομάζει ένα μωρό από τους απότομους και δυνατούς θορύβους. Ωστόσο, επειδή η προετοιμασία του γεύματος δεν πρέπει να είναι τραυματική για το παιδί, μιας και στόχος σας είναι να κάνετε την ώρα του φαγητού όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη κι για τους δυο σας, πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που το μικρό σας φοβάται το μπλέντερ.

  1. Βοηθήστε το να εξοικειωθεί μαζί του.Βγάλτε από μέσα το ξυράφι και δώστε στο μωρό σας το μπλέντερ για να το παρατηρήσει και να το επεξεργαστεί πριν το ενεργοποιήσετε. Φροντίστε, φυσικά, να το κάνετε αυτό στο πάτωμα, ώστε να μην το πετάξει κάτω και το σπάσει. Στην συνέχεια, πάρτε το μωρό σας αγκαλιά, συναρμολογήστε το μπλέντερ, πατήστε το κουμπί έναρξης και αφήστε το σχεδόν αμέσως. Ξαναπατήστε το και κρατήστε το λίγο παραπάνω. Τέλος, πατήστε μαζί με το μωρό σας το κουμπί και αφήστε το να εξοικειωθεί και να καταλάβει ότι αυτό που κάνει τόσο θόρυβο είναι ακίνδυνο.
  2. Εάν αυτή η τακτική δεν λειτουργήσει:

Απομακρυνθείτε από το μωρό σας, ώστε να πολτοποιήσετε το γεύμα του σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Για τα μαλακά φρούτα και λαχανικά (μπανάνα, ροδάκινο, πατάτα, κολοκύθι) χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για την πολτοποίηση τους.

Ανά διαστήματα δοκιμάστε και πάλι να το εξοικειώσετε με το μπλέντερ με τον τρόπο που αναφέρθηκε στο βήμα 1.

Καλή τύχη και καλά γεύματα!