Θα πει το νερό… νεράκι!

Μωρό και νερό

Βρίσκει το νερό άγευστο και βαρετό; Βοηθήστε το να το αγαπήσει!

Από την στιγμή που σταμάτησε να θηλάζει αποκλειστικά και ξεκίνησε δειλά δειλά τις κρεμούλες και τους πουρέδες, αρχίσατε να του προσφέρετε και νερό. Έλα, όμως, που το «μπαγάσικο» το βρίσκει άγευστο και δεν θέλει να το πιει! Τι κάνετε τότε;

  • Καταρχάς, δεν το πιέζετε! Κι αυτό γιατί το μικρούλι σας αποφασίζει πόσο νερό θα πιει και μπορεί να είναι ιδέα σας ότι δεν πίνει αρκετό. Ακόμα και μερικές γουλίτσες μπορεί να είναι η ποσότητα ακριβώς που χρειάζεται.
  • Έπειτα, προσπαθήστε να του το προσφέρετε με εναλλακτικούς τρόπους. Πολλά μωρά έχοντας συνηθίσει να πίνουν από το μπιμπερό γάλα, κάνουν γευστικές συγκρίσεις και αρνούνται να πιουν αυτό το «βαρετό» υγρό. Δοκιμάστε να του το δώσετε με παιδικό ποτηράκι ή κουταλάκι.

Μωρό και νερό

  • Μην μπείτε στον πειρασμό αντί για νερό να του δώσετε κάποιο πιο γευστικό υγρό για να ενυδατωθεί. Επιμείνετε στο νερό ώστε να συνηθίσει. Εάν του δώσετε κάτι τόσο νόστιμο όσο, λόγου χάρη, ο χυμός φρούτων, θα είναι δύσκολο αργότερα να κάνετε την αλλαγή.
  • Φυσικά, μην ξεχνάτε να δίνετε στο μικρούλι σας πλούσια σε νερό φρούτα και λαχανικά. 

SOS TIP: Προσοχή! Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι ακατάλληλο για ένα μωρό λόγω των μετάλλων που περιέχει. Ελέγξτε την ετικέτα κι αν περιέχει περισσότερα από 200mg νατρίου/ λίτρο αποφύγετε να του το δώσετε.