10 Συμβουλές Επιβίωσης Από Πραγματικές Μαμάδες

10 Συμβουλές Από Πραγματικές Μαμάδες

10 Πράγματα που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις τους 3 πρώτους μήνες με το μωρό

Εκεί έξω κυκλοφορεί ένα τεράστιο πλήθος βιβλίων, εκπαιδευτικών video και συμβουλευτικών άρθρων για να τα καταφέρετε τον πρώτο καιρό που όλα είναι δύσκολα και πρωτόγνωρα. Εμείς συγκεντρώσαμε 10 συμβουλές από πραγματικές μαμάδες που υπόσχονται πως θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις τους 3 δύσκολους πρώτους μήνες.

«Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ένα συνεχόμενο βουητό μπορεί να βοηθήσει το μωρό μου να κοιμηθεί. Πιστέψτε με, όμως, οι λευκοί θόρυβοι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν».

Η συμβουλή μας: Πείτε ναι στους λευκούς θορύβους αλλά φροντίστε να το κάνετε με ασφάλεια. Δείτε πως εδώ.

«Ο θηλασμός μπορεί να αποδειχθεί δύσκολος, αλλά εάν καταφέρεις να δεσμευτείς σε αυτόν για 6 εβδομάδες δεν θα θες να σταματήσεις».

Η συμβουλή μας: Απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού, ο οποίος θα κάνει την περίοδο προσαρμογής σας ακόμα πιο σύντομη.

«Δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία σε βρεφικά ρούχα. Τα μωρά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα! Επενδύστε τα χρήματα σε ποιοτικό βρεφικό εξοπλισμό και δεν θα το μετανιώσετε».

Η συμβουλή μας: Δείτε μερικά ακόμα πράγματα που δεν χρειάζεται ένα νεογέννητο εδώ.

«Ο σύντροφός σας θέλει πραγματικά να βοηθήσει. Απλά πρέπει να του δείξετε ότι τον χρειάζεστε και να του πείτε ακριβώς τι να κάνει».

Η συμβουλή μας: Μην αποκλείετε τον μπαμπά από την φροντίδα του μωρού. Έχει ανάγκη να ενταχθεί στην διαδικασία ανατροφής. Αφήστε που θα σας ξεκουράσει πάρα πολύ μόλις εξοικειωθεί.

«Οι μαμάδες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: τις θηλάζουσες και τις μαμάδες του μπιμπερό. Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν τόσα μπιμπερό φιλικά στον θηλασμό που μπορούν να αποδειχθούν πολύ εξυπηρετικά. Άλλωστε το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει!».

Η συμβουλή μας: Μη δίνετε στο μωρό σας μπιμπερό πριν εγκαθιδρυθεί ο θηλασμός γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο σύγχυσης θηλών. Καλό είναι επίσης εσείς να το θηλάζετε και τα άτομα που σας βοηθούν να του προσφέρουν το μπιμπερό με το γάλα σας. Δείτε γιατί εδώ.

«Κοίτα πάντα τα πράγματα θετικά: εάν κλαίει σημαίνει πως αναπνέει!»

Η συμβουλή μας: Εάν το μωρό κλαίει γοερά, δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο να το ηρεμήσετε και καταλαβαίνετε πως η θετική οπτική πάει …περίπατο, αφήστε το μωρό σε ένα ασφαλές σημείο (στην κούνια, σε κάποιον δικό σας άνθρωπο) και περιμένετε να βρείτε την αυτοκυριαρχία σας πριν επιστρέψετε στο μωρό. Διαβάστε για το Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού εδώ.

«Μπορείς να πεις όχι σε επισκέψεις. Κάντο ευγενικά και μην ντρέπεσαι! Είσαι νέα μητέρα και έχεις κάθε λόγο να είσαι κουρασμένη για επισκέψεις».

Η συμβουλή μας: Μάθετε πώς να προστατέψετε το νεογέννητο από τα μικρόβια που μπορεί να μεταφέρουν οι επισκέπτες εδώ.

«Νομίζω ότι η απάντηση σε κάθε δυσκολία είναι να φοράς το μωρό σου. Ένας sling και θα το αφήνει να ηρεμεί στην αγκαλιά σας και θα αφήνει τα χέρια σας ελεύθερα για να κάνετε δουλειές. Εμένα το babywearing με βοήθησε πολύ και στον θηλασμό».

Η συμβουλή μας: Εάν αναρωτιέστε τι να επιλέξετε ανάμεσα σε μάρσιπο και σλινγκ σας παρουσιάζουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου εδώ.

«Το φάσκιωμα μου φαινόταν πολύ απάνθρωπο. Ακολούθησα όμως την συμβουλή της γιαγιάς μου και το δοκίμασα. Τότε κατάλαβα ότι το μωρό μου απολάμβανε αυτόν τον περιορισμό».

Η συμβουλή μας: Το φάσκιωμα εντάσσεται στην λογική του τέταρτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Δείτε τι είναι αυτό εδώ.

«Εάν το μωρό σας πονάει, γυρίστε το μπρούμυτα και κρατήστε το κατά μήκος του χεριού σας με την κοιλίτσα του στον πήχυ σας. Αυτή η θέση πάντα ηρεμεί τον γιο μου».

Η συμβουλή μας: Κρατήστε το μωρό σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να δείτε τι του αρέσει και τι το ανακουφίζει, ειδικά την περίοδο των κολικών. Δείτε 5 διαφορετικούς τρόπους να κρατάτε το μωρό σας εδώ.

 

Θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς τις νέες μαμάδες; Γράψτε μας την συμβουλή σας!