Τι δεν χρειάζεται ένα νεογέννητο Νο.2

Τι δεν χρειάζεται ένα νεογέννητο Νο.2

Ρούχα, αντικείμενα και αξεσουάρ που δεν χρειάζεται το νεογέννητο μωρό σας

Λίγο πριν κρατήσετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, είναι πιθανό να περνάτε αρκετές ώρες ψάχνοντας ρούχα και αντικείμενα για το νέο μέλος της οικογένειας. Ενδεχομένως να βρίσκετε πρωτότυπα σχέδια, γλυκά χρώματα και αντικείμενα ειδικά για μωρά που δεν θα φανταζόσασταν ότι υπάρχουν. Φυσικά τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καμία χρησιμότητα, επομένως είναι καλύτερο να δαπανήσετε χρήματα για κάτι που πράγματι χρειάζεται από το να αγοράσετε κάτι που δεν αξίζει. Σε συνέχεια του άρθρου μας  «Τι δεν χρειάζεται ένα νεογέννητο», πάμε να δούμε μερικά ακόμα άχρηστα αντικείμενα.

Προίκα μωρού. Ανακαλύψατε ένα τέλειο σετ σεντόνια, μαξιλαροθήκη, πάπλωμα και η πρώτη σας σκέψη είναι να το κάνετε δώρο στο νεογέννητο μωρό σας. Ωστόσο η χρήση παπλώματος δεν συνίσταται για τα νεογέννητα. Παράλληλα δεν θα χρειαστείτε μαξιλάρι , άρα ούτε και μαξιλαροθήκη. Το μόνο που θα χρειαστείτε από το σετ είναι το σεντόνι που προφανώς δεν χρειάζεται να είναι το πιο πρωτότυπο σχέδιο της αγοράς, μιας και θα λερώνετε αρκετά συχνά.

Ρούχα που φοριούνται από το κεφαλάκι του. Το κεφαλάκι του μωρού είναι ευαίσθητο και οι μυς του λαιμού δεν είναι τόσο ενδυναμωμένοι για να το στηρίζει. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να ντύσετε ένα νεογέννητο, επομένως το να προσπαθείτε να περάσετε το ρουχαλάκι του από το κεφάλι είναι διπλή ταλαιπωρία για εκείνο και για εσάς όσο ωραίο και αν είναι το σύνολο που θέλετε να αγοράσετε.

Ένα φανταχτερό καρότσι. Φροντίστε το καρότσι που θα αγοράσετε για το μικρό σας να είναι εύχρηστο, ελαφρύ, με αποσπώμενο κάθισμα, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόζετε και στο αυτοκίνητο. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε κάποια σούπερ τεχνολογία, όπως π.χ. έξυπνα κουμπιά, πρωτότυπο κλείσιμο, τέλεια εφαρμογή στο χέρι σας κ.λπ. γιατί αντί να σας διευκολύνει, πιθανόν να σας δυσκολεύει να το κουμαντάρετε με το μωρό στην αγκαλιά. Ακόμα, σκεφτείτε πως δεν αξίζει να δαπανήσετε επιπλέον χρήματα απλά και μόνο για μια εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση. Επενδύστε σε κάτι ουδέτερο, αφού πιθανότατα θα το χρειαστείτε και για το επόμενο μωρό που ίσως να είναι διαφορετικού φύλου.

Παιδική μπανιέρα. Στο σπίτι σας έχετε ήδη μια τέτοια και την ονομάζετε νιπτήρα. Μπορεί να μην έχει το χρώμα που θα πήγαινε στο μωρό σας ή το τελειότερο σχέδιο αλλά για ένα νεογέννητο είναι ό,τι πρέπει. Εξάλλου δεν πρόκειται να σας παραπονεθεί αν το μωρό της φίλης σας έχει μια μπανιέρα σε σχήμα χελώνας και εκείνο όχι.

Σφήνες. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφοροι ρυθμιστές θέσεις ύπνου. Οι κύριες μορφές είναι οι εξής: 
1. Ένα επίπεδο στρώμα με στρογγυλά ή τριγωνικά μαξιλάρια δεξιά και αριστερά του μωρού, γνωστό και ως «σφηνάκι». 
2. Η «σφήνα», η οποία ανυψώνει το κεφάλι του μωρού ψηλότερα από το σώμα του. 

Οι σφήνες και τα σφηνάκια εκτός από άχρηστα είναι και άκρως επικίνδυνα. Η FDA (Food and Drug Administration) και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC), έχουν εκδώσει κοινή προειδοποίηση κατά της χρήσης των ρυθμιστών θέσης ύπνου στα βρέφη γιατί συσχετίστηκε η χρήση τους με θάνατο βρεφών από ασφυξία. 

 

Θέσεις για μωρά. Στο διαδίκτυο θα βρείτε ειδικές θέσεις για μωρά, που τα βοηθούν να κάθονται για το διάστημα που δεν μπορούν να στηρίξουν το σώμα τους. Φυσικά δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση βοηθητικά. Το μωρό σας θα καταφέρει να στηρίξει το σώμα του και να παραμένει καθιστό από μόνο του στους 6 περίπου μήνες έχοντας κατακτήσει ακόμα μια δεξιότητα, ανεξάρτητα από το αν κάθεται ή όχι στο ειδικό κάθισμα. 

Κώνους γεννητικών οργάνων. Επίσης σε online καταστήματα θα βρείτε ειδικούς κώνους, σε διάφορα σχέδια, σχεδιασμένοι για να καλύπτουν τα γεννητικά όργανα στα αγοράκια κατά την αλλαγή πάνας για να αποτρέψουν την εκτόξευση ούρων, αν με κάποιο τρόπο καταφέρουν να παραμείνουν στη θέση τους, κάτι που ποτέ δεν συμβαίνει!