Σταματήστε το κλάμα σε 1 λεπτό (video)

Σταματήστε το κλάμα σε 1 λεπτό (video)

Μία απλή λαβή που ανακουφίζει και ηρεμεί τα μωρά, κάνοντάς τα να σταματήσουν το κλάμα άμεσα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το κλάμα των μωρών είναι ευλογία. Εάν τα μωρά δεν έκλαιγαν δεν θα είχαμε την παραμικρή ιδέα ότι κάτι τα ενοχλεί, ότι κάπου πονούν ή ότι μας χρειάζονται στην μέση της νύχτας. Το κλάμα, με άλλα λόγια, είναι ο τρόπος που έχουν τα μωρά για να επικοινωνούν μαζί μας και είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.

Πολλές φορές, όμως, ένα μωρό κλαίει ασταμάτητα για κάποια ανάγκη που είτε δεν μπορούμε να εντοπίσουμε είτε δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε (πόνος, δυσφορία). Και τότε απελπιζόμαστε και ευχόμαστε να υπήρχε το κουμπί on/offγια να πάψουμε το κλάμα και να μπορέσουμε να σκεφτούμε καθαρά για την λύση.

Ευτυχώς για εμάς, ένας παιδίατρος από την SantaMonicaτου LosAngeles,  ο DrRobert Hamiltonέχει αναπτύξει μια τεχνική, η οποία ηρεμεί τα μωρά στο λεπτό. Την χρησιμοποιεί σε κάθε αναστατωμένο μωρό που πρόκειται να εξετάσει και την διδάσκει και σε γονείς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί κάθε φορά.

Η τεχνική ονομάζεται «TheHold», δηλαδή «Το κράτημα», και στην ουσία είναι μια απλή λαβή στην οποία ο γιατρός ή ο γονέας:

  • Σταυρώνει τα χέρια του μωρού στο στήθος
  • Τα ασφαλίζει με το ένα χέρι στηρίζοντας με τα δάχτυλα, εφόσον είναι απαραίτητο, το κεφάλι.
  • Με το άλλο χέρι κρατά το μωρό από τον ποπό και το γέρνει μπροστά κατά 45 μοίρες.
  • Τέλος, κουνά δεξιά αριστερά τον ποπό του, το λικνίζει πάνω κάτω ή το κάνει δξιόστροφους και αριστερόστροφους κύκλους.

 

Δείτε αναλυτικά την τεχνική στο παρακάτω video: