Πώς να καθαρίσετε το παιδικό καρότσι

Πώς να καθαρίσετε το παιδικό καρότσι

Βήματα καθαριότητας για ένα υγιεινό και αστραφτερό παιδικό καρότσι

Το παιδικό καρότσι θα πρέπει να καθαρίζεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η χρήση του είναι πιο τακτική. Βέβαια, το καθάρισμα είναι πολύ βασικό και τον χειμώνα, ειδικά εάν το έχετε χρησιμοποιήσει στην βροχή ή εάν το παιδί σας ήταν άρρωστο με κάποια ίωση.

Το ερώτημα, όμως, είναι: πώς καθαρίζεται ένα καρότσι στην εντέλεια; Ακολουθούν λεπτομερείς οδηγίες.

Κινήσεις καθαριότητας που πρέπει να κάνετε κάθε εβδομάδα

  1. Σκουπίστε το κάθισμα και την πλάτη του καροτσιού με ηλεκτρική σκούπα στην οποία έχετε προσαρμόσει ένα καθαρό ακροφύσιο. Επιμείνετε λίγο περισσότερο στο σημείο που το κάθισμα συναντά την πλάτη, καθώς εκεί συγκεντρώνεται περισσότερη σκόνη, ψίχουλα και βρωμιά.
  2. Βγάλτε όλα τα αποσπώμενα πλαστικά κομμάτια (ποτηροθήκη, ομπρέλα, πατούρα κοκ.), πλύντε τα με ζεστό νερό και σαπούνι και χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο προϊόν απολύμανσης. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στο καρότσι.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με απολυμαντικό για να καθαρίσετε τον σκελετό του καροτσιού.

Κινήσεις καθαριότητας που πρέπει να κάνετε πολλές φορές μέσα στον χρόνο

  1. Εάν τα καλύμματα του καροτσιού αφαιρούνται για να πλυθούν, αφαιρέστε τα και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάποια πρέπει να πλυθούν στο χέρι και άλλα μπορούν να μπουν στο πλυντήριο ρούχων. Βεβαιωθείτε για την σωστή πλύση, για να μην χάσουν την φόρμα τους και μετά δεν μπορείτε να τα ξαναβάλετε στην θέση τους. Μετά το πλύσιμο, απλώστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, για να μην συρρικνωθούν.
  2. Εάν τα καλύμματα δεν βγαίνουν ή βγαίνουν δύσκολα, μπορείτε να τα πλύνετε τρίβοντάς τα με βούρτσα και παιδικό απορρυπαντικό.
  3. Βγάλτε το καρότσι στο μπαλκόνι και πλύντε τον σκελετό και τις ρόδες με ζεστό νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να φτάσετε στα δύσκολα σημεία. Σκουπίστε το καρότσι με μια στεγνή πετσέτα και στην συνέχεια ψεκάστε με απολυμαντικό και στεγνώστε με πανί. Αφήστε το καρότσι στον ήλιο να στεγνώσει εντελώς.
  4. Ελέγξτε τις ρόδες του καροτσιού για να δείτε εάν έχουν φθαρεί ή χρειάζονται αέρα. Εάν οι ρόδες «τρίζουν» ψεκάστε τις με οποιοδήποτε σιλικονούχο λιπαντικό.