Γιατί να επιλέξω οργανικά βρεφικά ρούχα και καλλυντικά;

Γιατί να επιλέξω οργανικά βρεφικά ρούχα και καλλυντικά;

Σημαντικοί λόγοι για να πείτε "ναι" σε οργανικά ρούχα και καλλυντικά!

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο και έχει αποδειχθεί πως ό,τι βάζουμε επάνω του καταλήγει στο εσωτερικό του. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, ειδικά όταν αυτά προορίζονται για ένα μωρό, το οποίο διαθέτει υψηλό μεταβολισμό, χαμηλό σωματικό βάρος και μέχρι και 5 φορές πιο λεπτό δέρμα από το δικό μας.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τα βρέφη περισσότερα ευπαθή στην απορρόφηση τοξινών και πιο ευαίσθητα στις χημικές ουσίες. Η χρήση οργανικών προϊόντων με διεθνή πιστοποίηση είναι, λοιπόν, σημαντική και προτείνετε σε όλους και κυρίως σε άτομα με δερματικές παθήσεις (π.χ. έκζεμα).

Γιατί να επιλέξω ρούχα από οργανικό βαμβάκι;

Το οργανικό βαμβάκι παράγεται χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων και δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Είναι ακόμη πιο μαλακό στην υφή και η ήπια επεξεργασία του το καθιστά πιο ανθεκτικό από τα συμβατικά βαμβακερά προϊόντα. Τέλος, ο τρόπος καλλιέργειάς του είναι περισσότερο φιλικός στο περιβάλλον, αφού δεν απελευθερώνει τοξικές ουσίες που καταστρέφουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα.

Γιατί να επιλέξω οργανικά καλλυντικά;          

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες νέα συνθετικά χημικά, τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί για την ασφαλή χρήση τους στους ανθρώπους. Πολλά από αυτά βρίσκονται στα τρόφιμα, τα ρούχα και στα είδη προσωπικής υγιεινής με αποτέλεσμα να απορροφώνται από τον οργανισμό μας. Δεν είναι τυχαίο που στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα περιστατικά ασθενειών, όπως αλλεργίες, δερματικές παθήσεις και καρκίνοι.

Η επιλογή οργανικών καλλυντικών αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο αποφυγής τους, αρκεί φυσικά να έχουν λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση από κάποιον αξιόπιστο, ανεξάρτητο φορέα. Καλό, λοιπόν, είναι να μην μένετε στην ταμπέλα «οργανικό» αλλά να αναζητάτε τα λογότυπα πιστοποιήσεων και να ελέγχετε τα συστατικά, ώστε να διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι ότι γίνεται χρήση οργανικών πρώτων υλών και δεν υπάρχουν parabens, συνθετικά αρώματα, ορυκτά έλαια.

Αγόρασέ το!

fifi-the-bunnySoft Toy Fifi The Bunny

€20,00

Το πρώτο παιχνίδι του μωρού βρίσκεται συνεχώς δίπλα του, στην βόλτα, στο φαγητό, στον ύπνο… Φροντίστε, λοιπόν, να είναι απόλυτα φιλικό προς το παιδί σας! Στο Babymou.gr θα βρείτε μια σειρά από βρεφικά ζωάκια από 100% υποαλλεργικό οργανικό βαμβάκι με γέμισμα από 100% ανακυκλώσιμο υλικό. Στην εικόνα βλέπετε την δική μας αγαπημένη, την Φίφη, η οποία είναι 20 εκατοστά (χωρίς τα αυτάκια της) και πλένεται άφοβα στο πλυντήριο. Δείτε όλη τη συλλογή με τα μαλακά ζωάκια για νεογέννητα της Molly Mondy εδώ.

 

 

 

6a7bdefcd9aa83979c0aa610Μουσελίνα Πολλών Χρήσεων

€27,00

Στο Babyglitter.gr θα βρείτε ένα απαραίτητο βρεφικό αξεσουάρ για εσάς και το μωρό σας, το οποίο έρχεται συνεχώς σε επαφή μαζί του. Ο λόγος για την μεγάλη βαμβακερή μουσελίνα από 100% οργανικό βαμβάκι της εταιρίας Jade. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήσετε για το φάσκιωμα του μωρού, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και με πολλούς ακόμη διαφορετικούς τρόπους: πανάκι για ρέψιμο, κάλυμμα καροτσιού, σκέπασμα για το θηλασμό, σεντόνι, σκέπασμα για το κάθισμα του αυτοκινήτου, κουβερτούλα, σκέπασμα αλλαγής ή μπορεί ακόμη και να γίνει το αγαπημένο σας φουλάρι! Διαθέσιμο σε 3 χρώματα. Δείτε περισσότερα εδώ.

whale-baby-jumpsuit-sture-lisaΟλόσωμο Βρεφικό Φορμάκι Φαλαινίτσα

€21,50

Η εταιρεία Sture & Lisa είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με αγάπη για το οργανικό βαμβάκι και το δίκαιο εμπόριο (fairtrade). Χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα και σχέδια από ζωάκια φτιάχνουν τη διάθεση και εξάπτουν τη φαντασία του παιδιού! Όλα της τα ρούχα είναι φτιαγμένα από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι (GOTS). Δικό μας αγαπημένο το βρεφικό ολόσωμο φορμάκι της εικόνας με σχέδια από φαλαινίτσες! Έχει πετρόλ και κόκκινο χρώμα με κόκκινα τελειώματα. Ο λαιμός του είναι σε σχήμα φάκελου και κλείνει με κλιψ στο κάτω μέρος για εύκολο ντύσιμο και άλλαγμα του μωρού. Δείτε λεπτομέρειες στο Babymou.gr.

product zoom mustela lait spf50 40mlMustela Lait Solaire tres haute protection SPF50 40ml

€10,43 (30% έκπτωση)

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και οι βόλτες στον ήλιο θα γίνουν πιο συχνές, το μωρό σας έχει ανάγκη από έναν πολύ δυνατό σύμμαχο. Η νέα γενιά αντηλιακών Mustela με SPF50+ είναι αποτέλεσμα σημαντικών επιστημονικών ανακαλύψεων σχετικά με το δέρμα των παιδιών και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Σχεδιασμένα με 100% φυσικά/οργανικά φίλτρα, χωρίς άρωμα, paraben και νανοσφαιρίδια, τα νέα αντηλιακά Mustela είναι εμπλουτισμένα με ένα πατενταρισμένο φυσικό συστατικό ειδικά σχεδιασμένο για να προστατεύει το εύθραυστο δέρμα των παιδιών από τις επιβλαβείς συνέπειες των UVA και UVB ακτινοβολιών. Αόρατη υφή και εύκολη εφαρμογή. Συσκευασία ιδανική για ταξίδια. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μωρών και παιδιών.Κατάλληλο για χρήση από τη γέννηση! Δείτε περισσότερα εδώ.

Denim-φόρεμα-από-οργανικό-βαμβάκιDenim Φόρεμα με χρυσά κουμπιά - Linnea       

€34,77 (σε έκπτωση)

Κι επειδή και τα μεγαλύτερα παιδάκια χρειάζονται προστασία, επιλέξαμε για τις μικρές κυρίες από το Happybabies.gr αυτό το denim αμάνικο φόρεμα από ιδιαίτερα απαλό οργανικό βαμβάκι με χρυσά κουμπάκια στις πιέτες. Η άνετη γραμμή του συνδυασμένη με τις χρυσές λεπτομέρειες στα φινιρίσματα του και στα κουμπάκια, του προσθέτουν ένα άγγιγμα πολυτέλειας. Έχει πρακτικές εσωτερικές τσέπες και άψογα φινιρίσματα! Με αυτό το καλοραμμένο φόρεμα θα είναι μοντέρνα ντυμένη και κυρίως θα αισθάνεται άνετα σε κάθε περίσταση! Ένα πανέμορφο φόρεμα, το οποίο θα φορέσει όλο το χρόνο: με ζεστά καλσόν και μακρυμάνικα t-shirts το χειμώνα και το καλοκαίρι μόνο του. Σχεδιασμένο από την σουηδική εταιρεία "World by Swing" που δημιουργεί μοντέρνα παιδικά ρούχα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά denim ύφασμα από εξαιρετικής ποιότητας οργανικό βαμβάκι. Πλένεται στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Δείτε περισσότερα εδώ.