Κρατήστε το δροσερό στο καθισματάκι αυτοκινήτου

Κρατήστε το δροσερό στο καθισματάκι αυτοκινήτου

Μικρά μυστικά για να κρατήσετε το μωρό, το νήπιο και το παιδί δροσερά στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Το καλοκαίρι είναι σύνηθες φαινόμενο να μετατρέπεται το αυτοκίνητό μας σε sauna. Κι αν για εμάς είναι ανυπόφορο, φανταστείτε πως μπορεί να νιώθει το μωρό σας που βρίσκεται δεμένο στο καθισματάκι του πριν καν εσείς βρεθείτε πίσω από το τιμόνι.

Για να το κρατήσετε δροσερό αυτό το καλοκαίρι, αλλά και τα επόμενα, ακολουθήστε αυτά τα απλά μυστικά.

  1. Παρκάρετε στην σκιά.Απλό να το λες αλλά δύσκολο να το εξασφαλίσεις. Όπως και να ‘χει προσπαθήστε να βρείτε μία θέση προστατευμένη από τις ακτίνες του ήλιου. Εάν κάτι τέτοιο είναι αδύνατον μια κουκούλα αυτοκινήτου θα κρατήσει έστω και λίγη ζέστη μακριά.
  2. Ανοίξτε τα παράθυρα με το που βρεθείτε στο αυτοκίνητο. Έτσι θα αφήσετε την ζέστη να δραπετεύσει.
  3. Κρατήστε τα παράθυρα ανοιχτάστα πρώτα λεπτά της διαδρομής (και έχοντας ήδη ανοίξει το A/C). Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να ρίξετε γρήγορα την θερμοκρασία της καμπίνας. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τον πρώτο ζεστό αέρα του κλιματισμού αλλά και τα διάφορα χημικά που απελευθερώνει τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του.
  4. Τοποθετήστε σκίαστρα στα παράθυρα ή επενδύστε σε ειδικές αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτου.
  5. Καλύπτετε το καθισματάκι του αυτοκινήτου κάθε φορά που φεύγετε από το αμάξι με ένα σκίαστρο για παρμπρίζ. Για ακόμα πιο εξειδικευμένη προστασία του καθίσματός αυτοκινήτου επενδύστε σε ένα σκίατρο καθίσματος, όπως το Snooze Shade Deluxe που θα βρείτε στο Safe Bebe
  6. Μία ακόμα έξυπνη επένδυση είναι οι επονομαζόμενες cooling towels, τις οποίες τις βρέχεις, τις στραγγίζεις και τις τοποθετείς πάνω σου ή πάνω στο παιδί για να ρίξεις αυτόματα την θερμοκρασία του σώματος. Τέλειες για το αυτοκίνητο,τις βόλτες στην πόλη, τις αναμονές σε μέρη χωρίς κλιματισμό κοκ.

 

Φυσικά, μην ξεχνάτε να θηλάζετε συχνά ή να προσφέρετε στο παιδί πολύ νερό για να το κρατάτε ενυδατωμένο και δροσερό! Τέλος, μην ξεχνάτε πως το αντηλιακό είναι απαραίτητο και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών σας με το αυτοκίνητο σας.