Κολικοί: καθησυχάστε το σε χρόνο αστραπή!

Κολικοί: καθησυχάστε το σε χρόνο αστραπή!

Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό τρικ που θα ηρεμήσει το μωρό σας από το κλάμμα και τους κολικούς σε λίγα λεπτά

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να ηρεμήσετε το μωρό σας που κλαίει ασταμάτητα επειδή υποφέρει από κολικούς: τις βόλτες με το αυτοκίνητο, το λίκνισμα, την απαλή μουσική, τον απορροφητήρα. Κάποια καταφέρνουν να το ηρεμήσουν, κάποια αποτυγχάνουν, κάποια φαίνεται να λειτουργούν, αλλά μετά από λίγο το κλάμα επιστρέφει δριμύτερο και εσείς είστε εξουθενωμένοι.

Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα … μυστικό τρικ που θα το ηρεμήσει μέσα σε λίγα λεπτά; Το μυστικό είναι να του θυμίσετε το περιβάλλον της μήτρας, εκεί που ένιωθε ασφάλεια και ζεστασιά, εκεί που ποτέ δεν πείναγε, δεν ένιωθε κουρασμένο και κυρίως δεν πόναγε. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

  1. Προμηθευτείτε μια μπάλα ισορροπίας. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη ή μέτρια μπάλα ισορροπίας όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε ασκήσεις γυμναστικής. Μαζί με το μωρό σας και την μπάλα μεταφερθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.exercise-balls
  2. Αγκαλιάστε το και καθίστε. Κρατήστε το στην αγκαλιά σας, κοντά στο στήθος σας και βεβαιωθείτε ότι το κεφαλάκι και η σπονδυλική του στήλη είναι σταθερά (π.χ. να μην φεύγει το κεφάλι του προς τα πίσω). Για να το πετύχετε αυτό βεβαιωθείτε ότι τόσο το κεφάλι του όσο και το σώμα του εφάπτονται καλά με το σώμα σας. 
  3. Ελαφρά πηδηματάκια. Αφού κρατάτε σταθερό το σώμα του μωρού σας, αρχίστε να αναπηδάτε πάνω στην μπάλα καθιστοί ελαφρά και μαλακά. Η κίνηση αυτή του θυμίζει τον τρόπο που κινείτο και εκείνο μέσα στη μήτρα κάθε φορά που εσείς περπατούσατε και μοιάζει πάρα πολύ με την αίσθηση που έχει κάποιος όταν πηδάει κάποιος μέσα στο νερό. Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μια απλή βόλτα στην αγκαλιά σας ή από μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Το μωρό σας θα ησυχάσει μέσα σε δευτερόλεπτα και το πιθανότερο είναι να αποκοιμηθεί!