Ενυδάτωση με τη βοήθεια της φύσης

Ενυδάτωση με τη βοήθεια της φύσης

Φυσικά συστατικά και βότανα συνθέτουν την ιδανική κρέμα ενυδάτωσης για μωρά

Το δερματάκι ενός μωρού είναι τόσο απαλό και τόσο καθαρό που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι χρειάζεται ενυδάτωση. Σε έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες και ατμοσφαιρική ρύπανση, δεν θα υπήρχε πράγματι κανένας παράγοντας που να ταλαιπωρεί το δέρμα του, άλλωστε τα θρεπτικά στοιχεία που λαμβάνει από το μητρικό γάλα θα ήταν αρκετά για την προστασία του. Στον πραγματικό κόσμο όμως , απαιτείται λίγη παραπάνω φροντίδα για το ευαίσθητο δερματάκι του.

Ένα ιδανικό προϊόν ενυδάτωσης για μωρά, φυσικά, και δεν θα πρέπει να περιέχει συνθετικά ή χημικά προσθετικά, όπως τεχνητό χρώμα, τεχνητό άρωμα ή πετροχημικά. Για τον λόγο αυτό, ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες καθώς αναζητάτε την ιδανική κρέμα  για το μωρό σας. Εμείς σας προτείνουμε κάποια φυσικά συστατικά και βότανα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται σε κάποια λοσιόν ή κρέμα, που ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα και είναι ασφαλή για μωρά.

  • Mango butter. Φυσικό υποκατάστατο των ενυδατικών λοσιόν που έχουν ως βάση το πετρέλαιο ή την παραφίνη είναι το βούτυρο από μάνγκο. Έχει ακόμα αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Sheabutter. Αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση έχει και το shea butter, το οποίο προέρχεται τους κάποιους καρπούς ενός αφρικανικού δέντρου, οι οποίοι μοιάζουν με ελιές. Είναι πλούσιο επίσης σε βιταμίνες Α και Ε.
  • Λάδι ελιάς. Το λάδι ελιάς χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τον ερεθισμό του δέρματος αλλά και για ενυδάτωση. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και ιδανικό για να εφαρμόζεται στο βρεφικό δέρμα αφήνοντας μια αίσθηση απαλότητας 
  • Gotukola. Το βότανο με την ονομασία gotu kola που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ινδία για να επουλώνει πληγές και για περιπτώσεις ψωρίασης είναι ασφαλές για το δέρμα μωρών και νηπίων. Έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση και βοηθάει στο κάψιμο.
  • Καλέντουλα. Πρόκειται επίσης για βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για το έκζεμα, το κάψιμο και την ακμή. Απορροφάται από την επιδερμίδα και έχει αντισηπτική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση.
  • Κουκούτσι από σταφύλι. Το παράγωγο από το κουκούτσι σταφυλιού έχει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από τις βιταμίνες Ε και C, ενώ βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων. Βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και έχει προστατευτικές ιδιότητες απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μάθετε κι αυτό: Στο παρελθόν το πιο συχνό προϊόν για ενυδάτωση ήταν κάποιο ειδικό λάδι ή κάποιο προϊόν που περιείχε βαζελίνη. Αυτά τα προϊόντα, όμως, δεν διαπερνούν τα στρώματα της επιδερμίδας και δεν βοηθούν στην αναπλήρωση των θρεπτικών στοιχείων για την αναγέννηση των δερματικών κυττάρων.