Αλοιφή για το σύγκαμα

Αλοιφή για το σύγκαμα

Συνταγή για αλοιφή από λάδι καρύδας και τεϊόδεντρο που προστατεύει από το σύγκαμα

Τα αιθέρια έλαια αποτελούν βασική πρώτη ύλη για χειροποίητες κρέμες και αλοιφές, ακόμα και για το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φτιάξετε μια αλοιφή με αιθέρια έλαια για εφαρμογή μετά την αλλαγή πάνας που να καταπολεμά ταυτόχρονα και το σύγκαμα; Πρώτη κίνηση είναι να βρείτε τα ιδανικά για αυτό το σκοπό αιθέρια έλαια, τα οποία πρέπει να είναι σωστά αραιωμένα, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού.

Θα χρειαστείτε:

  • Οργανικό λάδι καρύδας.Το λάδι καρύδας έχει αντιμυκητιακή και καταπραϋντική δράση για το δέρμα.
  • Αιθέριο έλαιο από τεϊόδεντρο. Είναι αποτελεσματικό για το σύγκαμα, ενώ έχει αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
  • Σωληνάριο για κρέμα ή βαζάκι.
  • Πλαστικό σακουλάκι που κλείνει με φερμουάρ (για να μπορέσετε να χύσετε εύκολα το περιεχόμενο στο σωληνάριο. Διαφορετικά και ένα απλό μπολ κάνει).

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετήστε 2 μεγάλες κουταλιές λάδι καρύδας στο πλαστικό σακουλάκι.
  2. Προσθέστε 3 με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, κλείστε το σακουλάκι με το φερμουάρ και αναμείξτε το περιεχόμενο.
  3. Ανοίξτε τη μια γωνία και αδειάστε το περιεχόμενο στο σωληνάριο.
  4. Μην ξεχάσετε να αναγράψετε σε ένα αυτοκόλλητο τι περιέχει το μείγμα σας.  

Προσοχή!

Επειδή δεν μπορείτε να γνωρίζετε εάν το παιδί σας θα παρουσιάσει αλλεργία στο αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου καλό θα ήταν, αρχικά, να βάλετε λίγο λάδι αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο στον καρπό του, ώστε να διαπιστώσετε μέσα στα επόμενα 3 λεπτά αν το παιδί έχει αλλεργία και να το αποφύγετε. Η κοκκινίλα, που θα προκληθεί ως αλλεργική αντίδραση από τη μικροποσότητα αιθέριου ελαίου στον καρπού του μωρού, θα εξαφανιστεί σύντομα χωρίς άλλες ενοχλήσεις.