Αλλαγή πάνας εκτός σπιτιού

Αλλαγή πάνας εκτός σπιτιού

Συμβουλές για να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας σε δημόσιο χώρο

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα κάνετε αν χρειαστεί να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας σε δημόσιο χώρο; Αν βρείτε τουαλέτες με το ειδικό σηματάκι, κανένα πρόβλημα! Διαφορετικά μπορείτε να το αλλάξετε στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι ακολουθώντας τα παρακάτω tips. Το μυστικό είναι ο σωστός εξοπλισμός και οι γρήγορες κινήσεις.

  1. Καταρχήν αναζητήσετε ένα μέρος όπου υπάρχει ειδικός χώρος αλλαγής βρεφών και πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, ειδικά εάν το μωράκι σας έχει διάρροια. Συνήθως τα ξενοδοχεία διαθέτουν τέτοιους χώρους, όπως επίσης και τα εστιατόρια που είναι φιλικά σε παιδιά (δείτε μερικά εδώ).
  2. Εάν δεν υπάρχει κάτι εκεί κοντά και έχετε αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να μεταφέρετε εκεί το μωρό σας για να το αλλάξετε. Έχετε πάντα μαζί σας μια καθαρή πετσέτα, μια τσάντα-αλλαξιέρα ή ένα ειδικό στρωματάκι για αλλαγή πάνας. Αντί να επιλέξετε το κάθισμα προτιμήστε το πορτμπαγκάζ που έχει περισσότερο χώρο.
  3. Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο (ή είστε μακριά από αυτό) καιμεταφέρετε το μωρό με καρότσι, πηγαίνετε σε ένα χώρο όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς (μια καλή λύση είναι οι τουαλέτες) και αλλάξτε το ενώ είναι ξαπλωμένο. Βολεύει περισσότερο αν αντί για καθισματάκι έχετε εφαρμόσει στο καρότσι το πορτ-μπεμπέ. Προσέξτε να έχετε ακινητοποιήσει τις ρόδες όσο αλλάζετε το μωρό σας. 
  4. Τοποθετήστε κάτω από το μωρό σας ένα στρωματάκι αλλαγής ή χαρτί υγείας – αν δεν έχετε κάτι άλλο –για να μην λερώσετε το καρότσι αλλά και για Strwma allagisνα προστατεύσετε το μωρό από τα μικρόβια.
  5. Πριν βγάλετε τη βρώμικη πάνα τοποθετήστε μια καθαρή από κάτω έτσι ώστε η διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα και να μην εκθέσετε το μωρό σας σε δημόσιο χώρο αν δεν θέλετε.
  6. Αν δεν υπάρχει χώρος για να πετάξετε τη χρησιμοποιημένη πάνα, βάλτε τη μέσα σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να βρείτε ένα κάδο απορριμμάτων. Συνεπώς μην ξεχάσετε να έχετε μαζί πλαστικές σακούλες.
  7. Μην ξεχνάτε πως εάν βρίσκεστε σε τουαλέτα πρέπει να αδειάσετε το περιεχόμενο της πάνας στην λεκάνη και έπειτα να την πετάξετε. Αυτός είναι ο κανόνας υγιεινής (εάν ψάξετε το κουτί με τις πάνες θα τον δείτε κάπου γραμμένο με μικρά γράμματα). Ο παραπάνω κανόνας ισχύει και στην περίπτωση που βρίσκεστε σπίτι σας!
  8. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, καθαρίστε τα χέρια σας με μαντηλάκια ή ένα ειδικό gelκαθαρισμού.      
Διαβάστε ακόμα: "Μια μέρα έξω με ένα μωρό"- Όσα θα χρειαστείτε!