Υφασμάτινη πάνα: Αιτίες διαρροής

Διαρροές από την υφασμάτινη πάνα

5 λόγοι που εξηγούν μια πιθανή διαρροή από υφασμάτινη πάνα

Αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε υφασμάτινες πάνες και είστε περήφανη για την επιλογή σας. Παρουσιάζετε με κάθε ευκαιρία τα υπέρ και προσπαθείτε να πείσετε κι άλλες μαμάδες να σας ακολουθήσουν σε αυτό το μονοπάτι της οικονομίας και της οικολογίας. Τι γίνεται, όμως, όταν την ώρα που εκθέτετε τα επιχειρήματά σας αντιληφθείτε ότι το μικρό σας είναι μούσκεμα εξαιτίας… διαρροής; Ξέρουμε, «shit happens» (κυριολεκτικά), αλλά για να μην ξανασυμβεί, πάμε μαζί να δούμε τις συνηθέστερες αιτίες των συγκεκριμένων ατυχημάτων.

  1. Μικρή απορροφητικότητα.Κάποιες πάνες είναι από κατασκευής πιο απορροφητικές από άλλες. Σε όλες τις πάνες, όμως, η διαρροή μπορεί να αποφευχθεί. Σκεφτείτε πως παλιά η πάνα του μωρού δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα τυλιγμένο πανί. Για αρχή, φροντίστε να αλλάζετε το μωρό σας πιο συχνά. Αν, για παράδειγμα, περνούν 2 ώρες για να το αλλάξετε και υπάρχει διαρροή δοκιμάστε να το αλλάζετε συχνότερα. Αν πάλι το μικρό σας βρέχει αρκετά την πάνα του σε λιγότερο από 2 ώρες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικές λωρίδες για το εσωτερικό ή ενισχύσεις πάνας. Επίσης βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστή χρήση της πάνας. Για παράδειγμα, κάποιες υφασμάτινες πάνες χρειάζονται μερικά πλυσίματα για να αυξήσουν την απορροφητικότητά τους.
  2. Δεν εφαρμόζει σωστά. Η πάνα πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο σώμα του μωρού, χωρίς να αφήνει κενά ανάμεσα στα πόδια, αλλά και χωρίς να είναι υπερβολικά σφιχτή πάνω του. Για να είναι σωστά τοποθετημένη θα πρέπει να μπορείτε άνετα να βάλετε το δάχτυλό σας στα ανοίγματα στο πόδι και στη μέση του και ταυτόχρονα να μην μπορείτε να δείτε τα σημεία που καλύπτει χωρίς να την ανασηκώσετε. 
  3. Δεν έχει ξεπλυθεί καλά. Αν δεν έχετε ξεπλύνει καλά την πάνα και έχει κατακαθίσει απορρυπαντικό στην επιφάνειά της ή αν η κρέμα για το σύγκαμα έχει δημιουργήσει στρώμα σε μερικά σημεία, η πάνα δεν θα έχει τη μέγιστη απορροφητικότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρροές. 
  4. Διαρροή λόγω πίεσης.Ενδεχομένως οι διαρροές να συμβαίνουν όταν το παιδί σας κάθεται ή κοιμάται για πολύ ώρα στο ίδιο σημείο με αποτέλεσμα η πίεση που ασκεί το σώμα του στην πάνα να προκαλεί τη διαρροή.  
  5. Δεν έχει το κατάλληλο κάλυμμα. Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα για να κάνετε αδιάβροχη την πάνα, αλλά προσέξτε αυτό να καλύπτει όλο το εσωτερικό ύφασμα. Αν το εξωτερικό της πάνας που χρησιμοποιείτε είναι αδιάβροχο ελέγξτε κατά πόσο εφαρμόζει σωστά στο ύφασμα και δεν έχει λόγου χάρη αποκολληθεί.