Ταξίδι με το μωρό χωρίς άγχος

Ταξίδι με το μωρό χωρίς άγχος

Τέσσερις συμβουλές για ταξιδιώτες με μωρό

Θέλετε να πάτε απεγνωσμένα διακοπές αλλά και μόνο που σκέφτεστε πώς θα αντέξει το μωρό σας το ταξίδι, αν θα καταφέρει να κοιμηθεί σε ένα περιβάλλον που δεν του είναι οικείο ή πώς θα το αλλάξετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το άγχος σας χτυπάει κόκκινο. Κι όμως το ταξίδι σας μπορεί να είναι πολύ άνετο, αρκεί να προετοιμαστείτε κατάλληλα ακολουθώντας 4 ταξιδιωτικές συμβουλές.

Έξυπνο πακετάρισμα.Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε όλο σας στο σπίτι για τις ανάγκες του μωρού σας. Πάρτε μαζί σας μερικές αλλαξιές ρούχα, 1-2 παιχνίδια, προϊόντα περιποίησης και πάνες, αλλά χωρίς να υπερβάλλετε στις ποσότητες μιας και αν ξεμείνετε από πάνες θα υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε από τον τόπο διαμονής σας. Για το ταξίδι συγκεκριμένα υπολογίστε να έχετε μαζί σας 1 πάνα για κάθε ώρα που αυτό διαρκεί, αλλά και μαντιλάκια καθαρισμού. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, έχετε κατά νου ότι ίσως χρειαστεί να θηλάσετε συχνότερα το μωρό σας για να παραμένει ενυδατωμένο, επομένως έχετε μαζί σας ένα μαντίλι για να καλυφθείτε. Επίσης για να προστατεύσετε το μωρό σας από τον πόνο στα αυτιά εξαιτίας της πίεσης στην καμπίνα, έχετε μαζί σας μια πιπίλα για την απογείωση και την προσγείωση.

Εάν το μωρό σας τρώει στερεές τροφές φροντίστε να έχετε επίσης μαζί σας ένα μπρίκι, κουταλοπήρουνα και εκπαιδευτικό ποτηράκι. Για το φαγητό του στην διαδρομή πάρτε μαλακά φρούτα (π.χ. μπανάνα, ροδάκινο, ακτινίδιο) ή βρασμένα λαχανικά και διατηρήστε τα σε ψυγειάκι με παγοκύστες.

Μην βιάζεστε να φτάσετε.Πριν αναχωρήσετε με το αυτοκίνητο, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι το ταξίδι σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Το πιθανότερο είναι να κάνετε διαλείμματα για να σηκώσετε το μωρό από το καθισματάκι του και να το βοηθήσετε να τεντωθεί. Επίσης είναι καλύτερο να φτάσετε στον προορισμό σας αρκετά νωρίτερα από την ώρα που έχει συνηθίσει να κοιμάται για να προλάβει να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Αφήστε σπίτι τα πολύ μεγάλα αντικείμενα. Αν μείνετε σε ξενοδοχείο ή δωμάτια, ρωτήστε αν διαθέτουν παρκοκρέβατο, καρεκλάκια για φαγητό και άλλα αντικείμενα που πιθανόν χρειάζεται το μωρό σας, ώστε να μην χρειαστεί να μεταφέρετε μαζί σας ογκώδη πράγματα. Διαφορετικά φροντίστε να αποκτήσετε πρακτικά αντικείμενα που δεν πιάνουν χώρο κατά την μεταφορά, όπως υφασμάτινο κάθισμα και μεταφερόμενη κούνια-πάρκο.

Ντύστε το σωστά.Φορέστε του άνετα ρούχα για το ταξίδι, που θα βγαίνουν και θα μπαίνουν εύκολα όταν θα θελήσετε να το αλλάξετε. Φροντίστε το ντύσιμό του να είναι όσο πιο απλό και λιτό γίνεται, για παράδειγμα δεν χρειάζεται να του βάλετε παπούτσια ή σετ από ρούχα, καθώς ένα απλό κορμάκι θα σας διευκολύνει.   

Οι προτάσεις μας!

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τα χαρακτηριστικά και την τιμή του προϊόντος

Υφασμάτινο κάθισμα

Υφασμάτινο κάθισμα Cosycorner.gr

Φίλος ταξιδιού

Φίλος ταξιδιού- Παιχνίδι και μαξιλάρι 2 σε 1 - Cosycorner.gr

Διαβάστε ακόμα: "Διακοπές με τα απολύτως απαραίτητα"