Ξέρεις ότι το μωρό σου έγινε 6 μηνών όταν…

Ξέρεις ότι το μωρό σου έγινε 6 μηνών όταν…

10+2 δυσκολίες που κρύβει ένα σπίτι με ένα μωρό 6 μηνών

Οι νέοι γονείς πάντα θεωρούν ότι το μικρό τους είναι ξεχωριστό, ωστόσο όλα τα παιδιά καθώς αναπτύσσονται ακολουθούν συγκεκριμένα, πολύ κοινά βήματα. Κατ’ επέκταση οι αντιδράσεις των γονιών, οι αλλαγές στην ρουτίνα και οι εκπλήξεις είναι πάνω κάτω ίδιες ή σχεδόν ίδιες για όλους. Αν το μικρό σας έχει ήδη κλείσει τους 6 μήνες, ενδεχομένως κάτι από τα παρακάτω να σας θυμίζει την ελαφρώς πιο περίπλοκη καθημερινότητά σας.

Επομένως, ξέρεις ότι το μωρό σου έγινε 6 μηνών…

1. Όταν διαφωνείτε ή λέτε ψέματα για το πόσες φορές σηκωθήκατε το βράδυ. Ελάτε, πείτε την αλήθεια ούτε ο σύντροφός σας τσέκαρε 5 φορές το μωρό κατά τη διάρκεια της νύχτας ούτε εσείς του αλλάξατε 15 πάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Όταν μπορείτε να αποκοιμηθείτε σε χρόνο ρεκόρ οπουδήποτε.

3. Όταν αποκαλείτε τον σύντροφό σας «μπαμπά» ή «μαμά» και τους γονείς σας «παππού» και «γιαγιά».

4. Όταν το σεξ δεν μοιάζει τόσο ελκυστικό όσο ο ύπνος.

5. Όταν δεν νιώθετε καθόλου άσχημα όταν μιλάτε σαν μωρό σε δημόσιους χώρους. Μεταξύ μας, αυτή η συνήθεια καλό είναι να κοπεί αφού εκνευρίζει αφάνταστα τους άτεκνους φίλους σας.

6. Όταν μπορείτε να αλλάξετε μια πάνα σε 20 δευτερόλεπτα. Καμιά φορά, μάλιστα, κάνετε διαγωνισμό με τον σύντροφό σας για το ποιος θα καταφέρει να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ.

7. Όταν αναρωτιέστε πώς πέρασαν τόσοι μήνες.

8. Όταν στην γκαρνταρόμπα του το θέμα άνεση έχει νικήσει το θέμα στυλ.  

9. Όταν καταλήγετε να κάνετε τα πάντα για ένα γέλιο του. Πριν αποκτήσετε παιδί ούτε που ξέρατε ότι κρύβετε μέσα σας τόσο αστείες φωνές, τόσους ξεκαρδιστικούς ήχους και τόσο ανεξάντλητη φαντασία στην αυτογελιοποίηση.

10. Όταν Σαββατιάτικη έξοδος σημαίνει μεσημεριανή βόλτα και φαγητό στο εμπορικό κέντρο.

11. Όταν οι δευτερεύουσες δουλειές του σπιτιού δεν γίνονται πλέον. Αλήθεια ποιος σιδερώνει στην εντέλεια τα ξεσκονόπανα και ποιος πλένει κάθε μήνα τους τοίχους αν δεν έχουν λερωθεί;

12. Όταν πλέον οι δυσκολίες δεν είναι ικανές να σας αγγίξουν. Μπορεί κάποια πράγματα να σας δυσκολεύουν ή να νιώθετε πολύ κουρασμένοι αλλά η ευτυχία που σας χαρίζει το μωρό σας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Και φυσικά υπεραρκετή για να διαγράψετε μονομιάς τις ξάγρυπνες νύχτες ή την κούραση από το διαρκές του κλάμα.