Γιατί να ταξιδέψετε με το μωρό σας;

Γιατί να ταξιδέψετε με το μωρό σας;

Πέντε λόγοι που το ταξίδι με το μωρό σας είναι εύκολο και ευχάριστο

Το ότι το καλοκαίρι τελείωσε δεν είναι λόγος για να σταματήσετε τα ταξίδια που τόσο σας αρέσουν. Η φθινοπωρινή Ελλάδα, άλλωστε, είναι μαγευτική και συνήθως διατηρεί μια ζεστή καλοκαιρινή ανάσα. Κι αν αναρωτιέστε πως θα καταφέρετε να ταξιδέψετε με συνταξιδιώτη το μωρό σας, σας παρουσιάζουμε 5 λόγους που μπορούν να καταρρίψουν τα επιχειρήματα σχετικά με τη δυσκολία ενός τέτοιου ταξιδιού. Πάμε να δούμε γιατί είναι πολύ πιο εύκολο αλλά και αρκετά οφέλημο να ταξιδέψετε με ένα μωρό; 

Δωρεάν εισιτήρια. Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων αν το μωρό σας είναι κάτω από 2 ετών. Ειδικά αν πρόκειται για μια μικρής διάρκειας πτήση μπορείτε να ταξιδέψετε άνετα με το μωρό στην αγκαλιά σας. Επίσης στις ακτοπλοϊκές εταιρείες τα παιδιά έως 5 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.  

Δεν έχει πολλές απαιτήσεις. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε το μωρό σας μαζί σας με μάρσιπο, διαφορετικά ένα ελαφρύ καρότσι είναι ιδανικό για τις μετακινήσεις σας. Σε περίπτωση που το μωρό σας θηλάζει δεν χρειάζεται να έχετε κανένα άγχος για το φαγητό του. Αλλά ακόμα και αν έχετε εισάγει στο καθημερινό μενού τη στερεά τροφή, η ποσότητα του φαγητού του είναι λίγη άρα προετοιμάζεται και μεταφέρεται εύκολα σε δοχεία. Το καλύτερο; Όσο ακολουθείτε το πρόγραμμα του όσον αφορά στον ύπνο και το φαγητό, δεν ενδιαφέρεται ούτε διαμαρτύρεται για το πού θα πάτε ή για το τι θα κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.   

Όλα έχουν ενδιαφέρουν για εκείνο. Τα πάντα θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον για το μικρό σας ακόμα και αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για εσάς. Παρακολουθήστε το λοιπόν να παρατηρεί με διάπλατα μάτια το περιβάλλον, ακόμα και αν ένα τοπικό σουπερμάρκετ προσελκύσει την προσοχή του περισσότερο από έναν εντυπωσιακό ναό.

Θα χτίσετε τις αναμνήσεις του. Φυσικά το μωρό σας δεν θα θυμάται ότι πήγε στο συγκεκριμένο μέρος αλλά η εκδρομή ή το ταξίδι θα αποτελούν μέρος της δικής του και της δικής σας ζωής. Φανταστείτε μετά από μερικά χρόνια να κοιτάζει τις φωτογραφίες του από το ταξίδι σας και να του διηγείστε πώς περάσατε εκεί.

Θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.Το ταξίδι με το μωρό σας βγάζει έξω από τη συνηθισμένη καθημερινότητα και από τη ζώνη της σιγουριάς που έχετε εξασφαλίσει στο σπίτι σας. Το μωρό σας θα χρειαστεί να κοιμηθεί στο καρότσι και εσείς να ετοιμάσετε φαγητό σε σημεία που δεν έχετε συνηθίσει. Παρόλο που ορισμένες στιγμές θα είναι δύσκολες, θα καταλάβετε ότι ακόμα και αν τα πράγματα δεν τα κάνετε όσο τέλεια θα θέλατε, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν γονείς και να γίνετε πιο ευέλικτοι και ανεκτικοί.