Μπάρες δημητριακών από… σπίτι!

Μπάρες δημητριακών από… σπίτι!

Δημιουργήστε με μια πεντανόστιμη συνταγή που σας λύνει τα χέρια για ένα γρήγορο πρωινό και σνακ!

 

Όταν διαβάζατε το δημοσίευμα «Ζάχαρη με το… μέτρο» και είδατε την πρόταση «θα μπορούσατε να φτιάξετε σπιτικές μπάρες δημητριακών…», σίγουρα αναρωτηθήκατε: Μα καλά πως θα το κάνω αυτό; Εύκολα!

Φυσικά συνταγές για μπάρες δημητριακών υπάρχουν πολλές και ακόμα περισσότερες μπορείτε να δημιουργήσετε με την φαντασία σας. Ωστόσο, εγώ θα παραθέσω την αγαπημένη μου.

Υλικά

125g αλεύρι

125g βρώμη

125g δημητριακά ολικής άλεσης

125g αμύγδαλα κομμένα (Προσοχή! Όχι σε παιδί μικρότερο από 2 ετών)

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

½ κουταλιά της σούπας βανίλια

½ κουταλιά της σούπας baking powder

½ κουταλιά της σούπας αλάτι

55g μαργαρίνη

60ml ελαιόλαδο

120ml μέλι ή 100g μαύρη ζάχαρη

1 βαζάκι μαρμελάδα lingonberry ( θα βρείτε ωραιότατη βιολογική, χωρίς συντηρητικά στα γνωστά καταστήματα σουηδικών επίπλων. Φυσικά, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαρμελάδα της επιλογής σας)

Εκτέλεση:

  1. Στρώστε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκατοστών.Προθερμάνετε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία (maximum 350◦ C)
  2. Εν τω μεταξύ, αναμείξτε το αλεύρι, την βρώμη, τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
  3. Σε έναν επεξεργαστή χτυπήστε το βούτυρο, το λάδι και την βανίλια.
  4. Στην συνέχεια, προσθέστε στο υγρά μείγμα τα στερεά υλικά και ανακατέψτε απαλά.
  5. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 περίπου εκατοστών βάλτε την μισή ποσότητα μείγματος και στρώστε την να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο. Απλώστε από πάνω την μαρμελάδα και, κατόπιν, προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Εφαρμόστε δύναμη με τα χέρια σε κάθε σημείο του ταψιού, ώστε να εισχωρήσει η μαρμελάδα ανάμεσα στα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και την βρώμη.
  7. Τέλος, ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα, κρυώστε το για 15 λεπτά και κόψτε το σε μερίδες.

Καλή σας όρεξη!