Το τριπλό μυστικό της ευτυχίας

Το τριπλό μυστικό της ευτυχίας

Θέλετε ευτυχισμένα παιδιά; Ακολουθήστε 3 βήματα που θα τα φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία!

Πού κρύβεται η ευτυχία;

Και τι σημαίνει να είναι κανείς ευτυχισμένος;

Τι σχέση έχει η ευτυχία με την επιτυχία;

Μπορεί να πρόκειται για … φιλοσοφικά ερωτήματα που κατά καιρούς απασχολούν όλους τους ανθρώπους, αλλά το θέμα είναι ότι η ευτυχία δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Μπορεί να γίνει πράξη και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να μάθει κανείς το παιδί του να είναι ευτυχισμένο από μικρή ηλικία, γεγονός που θα το οδηγήσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα στην επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής του. 

Χρησιμοποιήστε θετικές λέξεις. Ως γονείς έχετε τη δυνατότητα να εκμηδενίσετε την επίδραση μιας αρνητικής εμπειρίας ή την αρνητική διάθεση του παιδιού σας, χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις. Και δεν είναι μόνο το περιεχόμενο του λόγου σας, αλλά και ο τρόπος που θα μιλήσετε στο παιδί σας για να το καθησυχάσετε, να το ενθαρρύνετε, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του και να το βοηθήσετε να βλέπει με θετικό τρόπο ακόμα  και τις δυσκολίες.

Μετατρέψτε τη δουλειά σε παιχνίδι. Όλοι πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν είτε στο πλαίσιο της δουλειάς είτε ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας στο σπίτι. Αν, όμως, μπορούσαμε να δούμε με πιο θετική ματιά μια εργασία ή αν μπορούσαμε να τη μετατρέψουμε σε παιχνίδι (όπου υπάρχει η δυνατότητα) δεν θα είχαμε περισσότερο κέφι να ασχοληθούμε με αυτή και να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα; Ακριβώς αυτό μπορείτε να κάνετε με τις δουλειές που πρέπει να κάνει το μικρό σας. Αν, λόγου χάρη, αρνείται να μαζέψει τα παιχνίδια του, δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τη διαδικασία σε παιχνίδι (ποιος θα βάλει τα παιχνίδια πιο γρήγορα στο κουτί) ώστε να αποφύγετε τις διαμαρτυρίες και το αρνητικό κλίμα.    

Διαφοροποιήστε το σημείο εκκίνησης. Για να αυξήσετε τα επίπεδα ευτυχίας, ακολουθήστε μερικά απλά trickπου μπορεί να αφορούν τεχνικές διαλογισμού, άσκηση, δαπάνη χρημάτων σε εμπειρίες και όχι σε υλικά αγαθά, αναμονή για κάποιο ευχάριστο γεγονός. Εισάγετε τα παραπάνω στην καθημερινότητα του παιδιού σας και βρείτε απλούς τρόπους που μπορούν να κάνουν την ρουτίνα του πιο ελκυστική. Για παράδειγμα οργανώστε μαζί μια βόλτα ή μια ημερήσια εκδρομή, μια βραδιά χορού ή μια κατασκευή, φυτέψτε ένα λουλούδι ή χαρίστε ένα δώρο στον παππού και στη γιαγιά. Μεταδώστε στο μικρό σας ιδέες και θετική σκέψη και δείτε το να μεγαλώνει ευτυχισμένο!  

Μάθετε κι αυτό!

Τα παιδιά χαμογελούν κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα, ενώ οι ενήλικες μόλις 20.