18 Τρόποι που η Ζάχαρη σου κάνει Κακό

18 Τρόποι που η Ζάχαρη σου κάνει Κακό

Ένας περιεκτικός κατάλογος με 18 επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας βλάψει η ζάχαρη.

Μπορεί να έχετε αδυναμία στις γλυκιές γεύσεις και να μην μπορείτε με τίποτα να αντισταθείτε στους γλυκούς πειρασμούς που σας ξετρελαίνουν, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η ζάχαρη έχει συνδεθεί με πλήθος ασθενειών. Και παρότι, πιθανότατα, είστε ήδη ενημερωμένοι για τους κινδύνους, εμείς ετοιμάσαμε έναν περιεκτικό κατάλογο με 18 επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μας βλάψει η ζάχαρη.

Η ζάχαρη μπορεί:

  1. να προκαλέσει καρδιοπάθειες
  2. να εξασθενήσει την όραση και να προξενήσει καταρράκτη
  3. να συμβάλει στην παχυσαρκία και τον διαβήτη
  4. να φθείρει τα δόντια
  5. να προκαλέσει πονοκέφαλο και ημικρανίες
  6. να θρέψει τα καρκινικά κύτταρα
  7. να οδηγήσει σε κατάθλιψη
  8. να αφυδατώσει τα νεογέννητα
  9. να αλλάξει την δομή του κολλαγόνου και να επιταχύνει την γήρανση του δέρματος
  10. να προξενήσει δυσκοιλιότητα
  11. να συμβάλλει στην εμφάνιση κιρσών
  12. να κάνει τα παιδιά υπερδραστηρια, ιδιότροπα με αδυναμία συγκέντρωσης και ήπεια απώλεια μνήμης
  13. να οδηγήσει σε ορμονική ανισορροπία με κάποιες ορμόνες να υπολειτουργούν και άλλες να υπερλειτουργούν
  14. να συμβάλλει στην εμφάνιση Alzheimer
  15. να επιδεινώσει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
  16. να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα
  17. να επιβραδύνει την δυνατότητα λειτουργίας των επινεφριδίων
  18. και να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων στους άνδρες

Τι πρέπει να κάνετε;

  1. Ξεκινήστε ελλατώνονταςκαι, εν συνεχεία, κόβοντας την ζάχαρη από τα ροφήματα σας. Τα περισσότερα τα καταναλώνετε καθημερινά (καφές, τσάι, γάλα κτλ.) και ακόμα και οι μικρές ποσότητες μπορούν αθροιστικά να είναι επιβαρυντικές. Εάν αυτό σας είναι αδύνατο, αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις, όπως στέβια, σιρόπι αγαύης κοκ.
  2. Περιορίστε την κατανάλωση γλυκώνστο ελάχιστο και προσπαθήστε τα γλυκά που κατά καιρούς επιλέγετε να είναι κατασκευασμένα με φυσικά γλυκαντικά.
  3. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμωνγια την κρυφή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Προσέξτε καθώς στις συσκευασίες των επεξεργασμένων τροφίμων η ζάχαρη μπορεί να είναι μεταμφιεσμένη σε διάφορες λέξεις, όπως γαλακτόζη, γλυκόζη, δεξτρόζη, εκχύλισμα βύνης, ινβερτοσάκχαρο, ισογλυκόζη, μαλτόζη, μαλτοδεξτρίνη, μελάσα, σακχαρόζη, σιρόπι ή χυμός ζαχαρο-κάλαμου, σιρόπι ρυζιού, σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού, τροποποιημένο άμυλο, φρουκτόζη κ.α.