Τροφές που αντιμάχονται τα άσπρα μαλλιά

Τροφές που αντιμάχονται τα άσπρα μαλλιά

Τι κοινό έχουν το μαρούλι και η σοκολάτα; Βοηθούν τα μαλλιά σας να διατηρήσουν το χρώμα τους!

Για άλλους είναι γοητεία, για άλλους απλά ένα από τα σημάδια του χρόνου που περνά. Πριν πανικοβληθείτε αντικρίζοντας τις πρώτες άσπρες τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους, προσθέστε στη διατροφή σας τις κατάλληλες τροφές που θα διατηρήσουν το χρώμα των μαλλιών σας ανέπαφο.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το μαρούλι, η σαλάτα, το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται τις βιταμίνες Β-6 και Β-12 για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα το χρώμα των μαλλιών οφείλεται σε ορμόνες και η βιταμίνη Β-12 είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν στην παραγωγή ορμονών.

Σοκολάτα. Την επόμενη φορά που θα φάτε σοκολάτα απολαύστε τη χωρίς τύψεις μιας και ο χαλκός που περιέχεται σε αυτή βοηθάει στην παραγωγή μελανίνης, στην οποία οφείλεται το χρώμα των μαλλιών. Φαγητά πλούσια σε χαλκό είναι επίσης τα μανιτάρια και οι φακές.

Σολομός. Πλούσιος σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, ο σολομός περιέχει και σελήνιο, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας υγιούς κόμης. Παράλληλα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που παράγονται μέσω φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών στον ενδοκυττάριο και μεσοκυττάριο χώρο ή από εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική ρύπανση και οι οποίες παίζουν ρόλο στη γήρανση.

Φράουλες. Μια νόστιμη πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Αντιοξειδωτικές βιταμίνες που επίσης προστατεύουν τον οργανισμό από την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών είναι η βιταμίνη Α, την οποία θα βρείτε σε κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα, αλλά και η βιταμίνη Ε, που υπάρχει σε ξηρούς καρπούς και φασόλια.Αμύγδαλα

Αμύγδαλα. Αποτελούν πηγή βιταμίνης Ε και χαλκού και είναι ιδανικό snack για όλες τις ώρες.

Extra Tips:

  • Έρευνες έχουν ενοχοποιήσει και το άγχος για τις πρόωρες άσπρες τρίχες. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να το αποφύγετε, αλλά δοκιμάστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν. Ξαπλώστε για λίγο στο κρεβάτι με τα φώτα κλειστά και αδειάστε το μυαλό σας, κάντε γιόγκα ή οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης σας ευχαριστεί και διώχνει την ένταση.
  • Δοκιμάστε να κάνετε μια μάσκα με κολοκύθι. Θέλει μια διαδικασία η Παρασκευή της, αλλά αξίζει τον κόπο. Κόψτε το λαχανικό σε ροδέλες και αποξηράνετέ το (απλώστε τα σε μια πετσέτα στο μπαλκόνι, ιδανικά στην σκιά, και θυμηθείτε να τα βάζετε μέσα στο σπίτι μόλις ο ήλιος δύσει). Στην συνέχεια, βουτήξτε το σε λάδι καρύδας και αφήστε το για τρεις μέρες. Τέλος, ζεστάνετέ το σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να σας μείνει ένα μαύρο υπόλειμμα. Κάντε με αυτό μασάζ στο κεφάλι σας και αφήστε το για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Εάν δεν διαθέτετε τόσο χρόνο μπορείτε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας με λάδι καρύδας και λεμόνι!