Ο Άγιος Βασίλης χρεοκόπησε +Giveaway

Ο Άγιος Βασίλης χρεοκόπησε +Giveaway

Πως θα κάνετε μαγικές γιορτές χωρίς να ξοδέψετε χρήματα

Όταν σκέφτεσαι Χριστούγεννα, σκέφτεσαι δώρα, στολίδια, γλυκά, φωτάκια που αναβοσβήνουν...σκέφτεσαι ταξίδια, γιορτινά bazaar, επισκέψεις σε Χριστουγεννιάτικα Χωριά … με λίγα λόγια σκέφτεσαι πράγματα που κοστίζουν χρήματα, πολλά χρήματα.

Τι γίνεται όμως εάν ο Άγιος Βασίλης έχει χρεοκοπήσει; Πως θα καταφέρετε να μπείτε σε γιορτινό mood όταν υπάρχει οικονομική δυσκολία; Και τι θα γίνει με όλα εκείνα τα δώρα που όλοι περιμένουν από εσάς;

Στολισμός                                                                         

Για τον στολισμό του σπιτιού σας δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Καταρχάς, χρησιμοποιήστε τα περσινά στολίδια για να χτίσετε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Απλά αλλάξτε τους θέση και τίποτα δεν θα θυμίζει την προηγούμενη χρονιά.

aea62a3a41076675a6efb94cd0a27168Βασικό κομμάτι της διακόσμησης είναι και ο ήχος, είναι και η μυρωδιά. Βάλτε στο Youtube να παίζει Χριστουγεννιάτικη μουσική και φτιάξτε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου καρφώνοντας γαρύφαλλα πάνω σε πορτοκάλι (στο οποίο θα έχετε αφαιρέσει λίγη φλούδα) και τοποθετώντας τα κάπου ζεστά (πάνω στο καλοριφέρ, δίπλα στο τζάκι, την σόμπα ή το αερόθερμο).

Επενδύστε ελάχιστα χρήματα σε υλικά χειροτεχνίας, όχι μόνο για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια, όχι μόνο για να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας «συνταγές» ως δώρα για φίλους και συγγενείς αλλά και για να περάσετε ευχάριστο χρόνο με το παιδάκια σας.

Κι επειδή τα λαμπάκια καίνε υπερβολικά πολύ ρεύμα, καλύτερα αφήστε την φωταγώγηση του μπαλκονιού για κάποια άλλη χρονιά. Περιοριστείτε στα λαμπάκια του δέντρου, τα οποία και δεν πρέπει να ξεχνάτε ανοιχτά όλη την νύχτα.

Δώρα

Πολύ σημαντικό είναι να εξηγήσετε στους δικούς σας ανθρώπους ότι τα οικονομικά σας την φετινή χρονιά είναι κάπως «στενά», οπότε και τα δώρα θα είναι κάπως πιο προσωπικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δωρίσετε γλυκά (μπισκότα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) που θα έχετε φτιάξει οι ίδιοι και τα οποία θα έχετε συσκευάσει έξυπνα. Ακόμη, μπορείτε να δωρίσετε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ή, όπως προείπαμε, στολίδια-γούρια που θα έχετε φτιάξει μαζί με τα παιδιά. Δείτε ιδέες για DIY δώρα εδώ.

Όσον αφορά στα παιδιά, το περιτύλιγμα θα κάνει την περισσότερη δουλειά, αφού τα ζουζουνάκια μας λατρεύουν να ξετυλίγουν τα δώρα τους. Διαλέξτε ένα όμορφο χαρτί και βάλτε μέσα σε ένα κουτί πολλά μικρά δωράκια. Για παράδειγμα, ένα οικονομικό παιχνίδι, ένα σακουλάκι καραμέλες αλλά και μικροπράγματα που ούτως ή άλλως θα τους παίρνατε, όπως αφρόλουτρο και οδοντόβουρτσα. Φροντίστε, μάλιστα, να τυλίξετε το καθένα ξεχωριστά για μεγαλύτερη αγωνία. Έτσι αντί για 1 μεγάλο ακριβό δώρο θα έχουν πάρει 4 μικρά!

Christmas-gifts-wrap-ideas

Δραστηριότητες

Μια βόλτα στην στολισμένη πόλη είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να μπείτε στο γιορτινό κλίμα. Εάν, όμως, δεν σας φτάνει, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο ακριβώς κάτω από αυτό το κείμενο και να μπείτε στην κλήρωση για 3 διπλά εισιτήρια για το Santa ClausKingdom και 3 διπλά All Day Pass για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Αηδονάκια. Από σήμερα και κάθε Παρασκευή μέχρι τις θα κάνουμε κλήρωση ανάμεσα στα σχόλια αυτού του κειμένου για να χαρίζουμε τα δώρα αυτά σε όποιον τα χρειάζεται.

Η Ημέρα των Χριστουγέννων!

Το πρωί των Χριστουγέννων μπορεί να γίνει πολύ ξεχωριστό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Στολίστε το τραπέζι με ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο, βάλτε πάνω μπάλες και γιρλάντες από το δέντρο, τυλίξτε όμορφα τις χαρτοπετσέτες και φροντίστε όλα αυτά να τα κάνετε πριν ξυπνήσουν τα παιδιά.

Μπορείτε να γεμίσετε τα πιάτα με pancakes φτιαγμένα μέσα σε κουπάτ και να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Αντί για γάλα, προτιμήστε ζεστή σοκολάτα με λίγα marshmallows.

img14o

 

Στην συνέχεια, μπορείτε να κάτσετε όλοι μαζί να δείτε μια Χριστουγεννιάτικη ταινία ή να παίξετε ένα επιτραπέζιο.

SOS Tip: Στην Ελλάδα υπάρχει μία ακόμη δυσκολία για όσους δυσκολεύονται οικονομικά: τα κάλαντα. Επειδή, όμως, το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, καλύτερα να μην κρατήσετε την πόρτα σας κλειστή για κανέναν. Κάντε έναν μικρό προϋπολογισμό για το πόσα μπορείτε να δώσετε (τα €10 αρκούν για 20 παιδιά, εάν δίνετε 50λεπτά) και για τα υπόλοιπα φροντίστε να έχετε καραμέλες η τσίχλες. Πείτε τους «Χρόνια πολλά! Συγγνώμη παιδιά αλλά μας τα είπαν τόσοι πολλοί από το πρωί που ξεμείναμε» και κεράστε τους. Ακόμα και τα παιδιά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην χώρα!