Οργανώστε την ντουλάπα σας

Οργανώστε την ντουλάπα σας

8 βήματα οργάνωσης της γκαρνταρόμπας σας για να ανανεώσετε το στυλ σας

Πόσες φορές έχετε αγοράσει ένα ρούχο και το ανακαλύπτετε κάποιους μήνες μετά στο συρτάρι σας με την ταμπέλα από το κατάστημα ακόμα επάνω; Ή πόσες φορές δεν έχετε παρασυρθεί αγοράζοντας που μετά έχτε μετανιώσει, αφού δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα; Κι ακόμα, πόσα ρούχα φοράτε καθημερινά συγκριτικά με αυτά που έχετε στην ντουλάπα σας;

Εάν η ντουλάπα σας ανά διαστήματα μοιάζει με χώρος όπου τα μισά πράγμα μοιάζουν άχρηστα, ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για να την οργανώσετε, ανανεώνοντας παράλληλα το στυλ σας.

Προετοιμαστείτε. Θα χρειαστείτε χρόνο και υπομονή για μια σωστή οργάνωση αλλά σκεφτείτε πόσο ωραία θα νιώθετε αφού ολοκληρώσετε την εν λόγω εργασία. Εφοδιαστείτε με σακούλες για να τοποθετήσετε τα ρούχα που πλέον δεν χρησιμοποιείτε και με στυλό για να σημειώσετε πάνω σε κουτιά με παπούτσια ή κοσμήματα τι περιλαμβάνει το καθένα.

Συνδυασμοί. Το καλύτερο είναι να αδειάσετε τελειώς την ντουλάπα, να απλώσετε τα ρούχα στο κρεβάτι και να δείτε ποια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Ένα παλιό φόρεμα πιθανόν να πηγαίνει εξαίσια με τα καινούργια σας παπούτσια, ενώ μια ξεχασμένη μπλούζα να δημιουργεί ένα όμορφο σύνολο με το αγαπημένο σας παντελόνι. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ή να κάνετε εύκολα συνδυασμούς εμπιστευτείτε την γνώμη κάποιου δικούς σας ανθρώπου ή του internert. Στο Pinterest μπορείτε να ανακαλύψετε ατέλειωτους στυλιστικούς συνδυασμούς, απλά πατώντας στην αναζήτηση το κομμάτι που ήδη κατέχετε (π.χ. white converse, black trouser, blue skater skirt κοκ.).

Κινηθείτε αποφασιστικά. Αν ένα παντελόνι δεν κουμπώνει πια, ή δεν σας πολυαρέσει η εφαρμογή του είναι ώρα να το αποχωριστείτε. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε με μπλουζάκια που έχετε πάρα πολύ καιρό να φορέσετε ή με κάποιο φόρεμα που ποτέ δεν βρίσκεται στις επιλογές σας όταν ετοιμάζεστε για έξοδο. Τέλος, ρούχα ή αξεσουάρ κατεστραμμένα που τα κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους απλά μαζεύουν σκόνη στη ντουλάπα σας.

Τα 10 πιο πολύτιμα ρούχα. Υπάρχουν 10 βασικά κομμάτια που αποτελούν τη βάση μιας καλής και στυλάτης εμφάνισης. Δείτε ποια είναι αυτά και αγοράστε ό,τι σας λείπει:

  1. Τα μακό μπλουζάκια σε λευκό, μαύρο ή γκρι χρώμα. Σας βγάζουν ασπροπρόσωπη τις μέρες που απλά με ξέρετε τι να φορέσετε. Ταιριάζουν με τα πάντα και μπορείτε να τα μεταμορφώσετε προσθέτοντας αξεσουάρ. Για extrastyleβάλτε μέσα από το παντελόνι μόνο την μία μεριά της μπλούζας.
  2.  Ένα άσπρο πουκάμισο.
  3. Ένα πουλόβερ με λαιμόκοψη V.
  4.  Ένα σκουρόχρωμο τζιν παντελόνι.
  5. Ένα υφασμάτινο μαύρο παντελόνι.
  6.  Ένα μαύρο φόρεμα,
  7. Ένα μπλέιζερ
  8.  Ένα καλοραμμένο παλτό
  9. Ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια για να το φοράτε με όλα.
  10. Μία μεγάλη δερμάτινη τσάντα που να συνδυάζεται εύκολα με όλα.

Αποκτήστε στυλ. Για να έχετε στυλ δεν είναι απαραίτητο να φοράτε το πιο εξεζητημένο ρούχο που κυκλοφορεί στην αγορά. Αρκεί μια λεπτομέρεια ή ένα διαφορετικό χρώμα σε ένα κλασικό ρούχο για να κάνει τη διαφορά. Ένα περίεργο κόψιμο στο μανίκι, μια δαντέλα ή το σκούρο πράσινο χρώμα σε ένα παλτό αντί για το κλασικό μαύρο θα δώσουν άλλον αέρα στην εμφάνισή σας.

Κατηγοριοποιήστε κοσμήματα και αξεσουάρ. Θυμάστε που είναι εκείνα τα σκουλαρίκια που είχατε αγοράσει πριν δύο καλοκαίρια; Αν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ βρίσκονται καταχωνιασμένα σε ντουλάπια ή μέσα σε κουτιά ανακατεμένα είναι φυσικό να μην έχουν σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να στολίσουν τα αυτιά ή το λαιμό σας. Χωρίστε τα, βάλτε τα σε κουτιά, σημειώστε τι περιλαμβάνει το καθένα και σκεφτείτε πιθανούς συνδυασμούς με τα ρούχα σας.

Χαρίστε όσα αποχωριστήκατε. Τα ρούχα που πλέον δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα δώσετε σε φίλους και γνωστούς, αφήνοντάς τους να διαλέξουν κάτι που τους αρέσει ή τους ταιριάζει καλύτερα, σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή σε κάποιον στην γειτονιά σας που γνωρίζετε ότι έχει ανάγκη.