Μαμά στο σπίτι: 8 μυστικά για να μην νιώθεις μελαγχολία

Μαμά στο σπίτι: 8 μυστικά για να μην νιώθεις μελαγχολία

Κάθε φορά που νιώθετε πεσμένη ή πιεσμένη, κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Μια γυναίκα δραστήρια και κοινωνική πολλές φορές μπορεί να νιώσει εγκλωβισμένη μένοντας στο σπίτι για να μεγαλώσει το παιδί της.

«Τον πρώτο χρόνο που άφησα την δουλειά», μου εξομολογήθηκε μια γνωστή μου, «ήταν σαν να κάνω ατέλειωτες διακοπές. Ήταν υπέροχο! Το μωρό, βέβαια, χρειαζόταν όλο τον χρόνο και την ενέργειά μου, αλλά ένιωθα καλά που δεν χρειαζόταν να βγω από το σπίτι, να μπλέξω στην κίνηση, να ακούω τα παράπονα του καθενός στο γραφείο. Τώρα και τι δεν θα έδινα για να μιλήσω με έναν ενήλικα».

Εάν και εσείς νιώθετε να ασφυκτιάτε, σας έχω μερικές συμβουλές που πιθανότατα θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Όταν νιώθετε πεσμένη ή πιεσμένη σκεφτείτε:

1) Έχω πιει νερό;

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά πολλές φορές η άσχημη διάθεσή μας οφείλεται στην κατάσταση του οργανισμού μας. Εάν είστε αφυδατωμένη είναι λογικό να είστε περισσότερο κουρασμένη και μελαγχολική. Πιείτε ένα ποτήρι νερό και φανταστείτε το υγρό να κυλά στο σώμα σας και να σας ξυπνά από μέσα.

2) Έχω φάει κάτι τις τελευταίες 3 ώρες;

Παρομοίως, εάν δεν έχετε φάει, είναι λογικό να μην έχετε ενέργεια. Επιλέξτε κάτι με πρωτεΐνη για να σας κρατήσει περισσότερο.

3) Τι φοράω;

Εάν είναι μεσημέρι και εσείς είστε ακόμα με τις πιτζάμες, πηγαίνετε στην ντουλάπα και βρείτε κάτι όμορφο να φορέσετε. Θα σας φτιάξει την διάθεση!

4) Έχω κάνει μπάνιο τις τελευταίες 2 μέρες;

Εάν νιώθετε απεριποίητη είναι φυσικό να μην έχετε διάθεση. Κάντε ένα ντους, βάλτε λίγη κρέμα προσώπου και σώματος και νιώστε όμορφη αυτοστιγμής.

5) Έχω μιλήσει με έναν φίλο σήμερα;

Διατηρήστε ζωντανή την κοινωνική σας ζωή μιλώντας με έναν φίλο στο τηλέφωνο ή στα κοινωνικά δίκτυα. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσετε να νιώθετε αποκομμένη.

6) Έχω αγκαλιάσει το παιδί μου;

Περνώντας λίγο χρόνο αγκαλιά με το μεγαλύτερο δημιούργημα της ζωής σας θα απελευθερώσετε στο σώμα μας ορμόνες ευτυχίας, θα ρίξετε τους ρυθμούς σας και θα καταλάβετε γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία και αξία η «δουλειά» που επιλέξατε να κάνετε.

7) Έχω κινήσει το σώμα μου;

Βάλτε λίγη μουσική και χορέψτε στον ρυθμό της για να διώξετε την ένταση και τις αρνητικές σκέψεις. Το παιδί σας θα το απολαύσει επίσης!

8) Νιώθω άχρηστη;

Φτιάξτε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να γίνουν και ξεκινήστε να τα διαγράφετε ένα ένα για να συνειδητοποιήσετε πως μέσα στην ημέρα ολοκληρώνετε πολλές εργασίες. Μην γράψετε γενικά «καθάρισε την κουζίνα» αλλά χωρίστε τις υποχρεώσεις σας σε μικρότερα τμήματα, όπως «να αδειάσω το πλυντήριο», «να καθαρίσω τον φούρνο», «να οργανώσω το ψυγείο»