Κιτρινισμένα νύχια; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Κιτρινισμένα νύχια; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Πώς να διώξετε το ενοχλητικό κίτρινο χρώμα που έχουν πάρει τα νύχια σας εξαιτίας του βερνικιού.

Ένα από τα πιο αντιαισθητικά πράγματα που μας συμβαίνει μετά τις διακοπές είναι τα κιτρινισμένα νύχια. Σαφώς δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση που έχει εμφανιστεί κάποιος μύκητας, αλλά στο φυσικό επακόλουθο του να έχεις διαρκώς τα άκρα σου βαμμένα και μάλιστα σε έντονα χρώματα.

Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας το δικό μου μυστικό. Είναι απλό, εύκολο, γρήγορο και –το κυριότερο- αποτελεσματικό. Τα μόνα σύνεργα που χρειάζεστε είναι μία βούρτσα (εάν έχετε ειδική για τα νύχια καλώς, διαφορετικά μια παλιά οδοντόβουρτσα είναι ό,τι πρέπει), μια οποιαδήποτε οδοντόκρεμα λεύκανσης και μια φέτα λεμόνι.

Κίτρινα νύχια

Μπείτε στην μπανιέρα, βρέξτε τα πόδια (ή τα χέρια) σας και βουρτσίστε επιμελώς τα νύχια σας με την λευκαντική οδοντόκρεμα. Ξεπλύνετε, σκουπίστε καλά (πάντα να σκουπίζετε τα πόδια σας καλά) και κατόπιν τρίψτε τα με μια φέτα λεμόνι. Τέλος, ξεβγάλτε ξανά με ζεστό νερό, σκουπίστε και ενυδατώστε ως συνήθως! Έτοιμη!

Και δυο ακόμα συμβουλές:

  • Εάν χρησιμοποιείτε βάση, τα νύχια σας θα κιτρινίζουν πολύ πιο δύσκολα
  • Αφήνετε τακτικά τα νύχια σας άβαφα για μερικές ημέρες, ώστε να αναπνέει το νύχι και να επανέρχεται στο φυσιολογικό του χρώμα.