Κανόνες που οι γονείς συνήθως παραβιάζουν

Κανόνες που οι γονείς συνήθως παραβιάζουν

7 κανόνες που οι γονείς παραβιάζουν πριν αλέκτωρ λαλήσει...

Πριν αποκτήσουμε παιδιά βάζουμε ένα σωρό κανόνες για την ανατροφή τους. «Εγώ δεν θα το κάνω (αυτό)…» ή «Εγώ δεν θα τα αφήσω να κάνουν (εκείνο)…». Κάποιοι έχουν την δύναμη να κρατήσουν την υπόσχεσή τους τους και κάποιοι άλλοι –πιθανότατα οι περισσότεροι- σπάμε και λυγίζουμε.

Πάμε μαζί να δούμε τους 7 κανόνες που συνήθως παραβιάζονται πριν αλέκτωρ λαλήσει;

Kanones-pou-spane

Και να γιατί συνήθως συμβαίνει αυτό:

1. Θέλεις να κάνεις ένα μπάνιο και, επιτέλους, να προλάβεις να ξυρίσεις και τα δύο σου πόδια, οπότε το αφήνεις «για λίγο» να χαζέψει τα εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια και χρώματα. Μόνο που την επόμενη μέρα θα φτιάξεις παστίτσιο και δεν θες να σου σβολιάσει η μπεσαμέλ και την μεθεπόμενη θα πρέπει να απαντήσεις σε ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό τηλεφώνημα.

2. Η καρδιά της μάνας δεν μπορεί να αντέξει στην σκέψη ότι το παιδί της πεινάει, οπότε και τόστ φτιάχνεις και μακαρόνια και πατάτες τηγανιτές και ό,τι ποθεί το καμάρι σου.

3. Και εσύ να μην του δώσεις όλα και σε κάποιο partyθα σας καλέσουν όπου θα έχουν παραγγείλει πίτσες και χάμπουργκερ και πώς να αρνηθείς όταν τρώνε όλα τα υπόλοιπα παιδάκια.

4. Άπαξ και δεις πόσο αποτελεσματικά είναι τα αυτοκόλλητα και τα λοιπά μικροδωράκια δεν υπάρχει γυρισμός.

5. Εντάξει, μπορεί να μη θες λεκέδες στο καινούργιο σας Volvoαλλά ούτε και θες να ξεφωνίζει «πεινάω-πεινάω» στην μισή ώρα που σας μένει μέχρι το Λουτράκι.

6. Μπορεί να φοβάσαι μήπως σπάσει το κρεβάτι και, κυρίως, μήπως χτυπήσει αλλά του δίνει τόση χαρά που δεν μπορείς να αντισταθείς.

7. Να και ένας κανόνας που σπάει στην πρώτη επίσκεψη στην θεία που του δίνει κέικ επειδή «μια φορά δεν πειράζει»!

 

Αλήθεια, εσείς ποιον κανόνα σας έχετε παραβιάσει;