Καθάρισε το Μπάνιο Γρήγορα και Αποτελεσματικά

Καθάρισε το Μπάνιο σαν Επαγγελματίας

Ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να καθαρίσεις το μπάνιο εύκολα, γρήγορα και σε βάθος.

Για κάποιον λόγο έχω γίνει ειδική στο να καθαρίζω βρώμικα μπάνια γρήγορα και σε βάθος. Βλέπετε, η αδελφή μου έχει ένα μικρό μαγαζάκι και κάθε φορά που την βοηθάω να κλείσει μου αναθέτει να καθαρίσω τις τουαλέτες (μήπως με εκδικείται;). Με τον καιρό, λοιπόν, έμαθα τα βήματα, ώστε να είμαι αποδοτική και αποτελεσματική. Πλέον το να καθαρίσω το μπάνιο του σπιτιού μου φαίνεται παιχνιδάκι!

Θέλετε να σας μάθω την μέθοδό μου;

  1. Βγάζω στο μπαλκόνι τα χαλάκια και τα τινάζω. Τα αφήνω απλωμένα μέχρι να τελειώσω το καθάρισμα του μπάνιου. Βγάζω επίσης και την σακούλα με τα χαρτιά του μπάνιου.
  2. Με το βουρτσάκι της λεκάνης τρίβω το εσωτερικό της. Κατόπιν το τοποθετώ κάτω από το πλαστικό κάθισμα της λεκάνης και ψεκάζω όλη τη λεκάνη και το βουρτσάκι με απολυμαντικό spray.vourtsaki-katw-apo-lekani
  3. Βγάζω από τον νεροχύτη και την μπανιέρα όλα τα μπουκαλάκια, καλαθάκια, βαζάκια [...] και τα τοποθετώ πάνω στο πλυντήριο. Ψεκάζω το καθρεφτη με spray για τα τζάμια και με απολυμαντικό spray τα πάντα (τον νιπτήρα από πάνω και από κάτω, τα ντουλάπια, την μπανιέρα, τα πλακάκια της μπανιέρας, τα καλαθάκι με τα χαρτιά).
  4. Με ένα πανάκι μικροινών ξεκινάω να τρίβω,πρώτα τον καθρέφτη, μετά τα ντουλάπια, μετά τον νιπτήρα και μετά τα πλακάκια και την μπανιέρα. Εάν στο μεταξύ χρειάζεται ξέπλυμα για να καθαρίσει και να φύγουν οι τρίχες το πλένω στην μπανιέρα και το στίβω καλά.
  5. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνω τον καθρέφτη για να μην μείνουν άλατα και κατόπιν στεγνώνω και τις υπόλοιπες επιφάνειες. Έπειτα, περνάω με υγρό μωρομάντηλο τις επιφάνειες για να γυαλίσουν και να μυρίσουν τέλεια. Επανατοποθετώ τα διάφορα αντικείμενα στην θέση τους και, εάν χρειάζονται καθάρισμα, χρησιμοποιώ και πάλι υγρό μωρομάντηλο.
  6. Στην συνέχεια, καθαρίζω καλά την λεκάνη, τοποθετώ, αν χρειάζεται, doxeio-vourtsakiblock τουαλέτας και ρίχνω υγρό καθαρισμού (το γνωστό παπάκι!). Τέλος την περνάω εξωτερικά  και με υγρό μωρομάντηλο.
  7. Με χαρτί τουαλέτας καθαρίσω ό,τι βρωμιά μπορεί να έχει το βουρτσάκι και το κρεμάω έξω από το δοχείο για να στεγνώσει εντελώς.
  8. Τέλος, σκουπίζω, σφουγαρίζω και στρώνω τα χαλάκια!Δεν φεύγω, βέβαια, ποτέ από το μπάνιο εάν δεν έχω περάσει μία φορά τουλάχιστον την πόρτα και τον διακόπτη του ρεύματος με πανάκι εμποτισμένο σε απολυμαντικό spray.

Extra TipΠλέον μου έχει γίνει συνήθεια να έχω μια πετσέτα μπάνιου αποκλειστικά για να σκουπίζω τους τοίχους μετά το ντους. Μου παίρνει μόνο 30 δευτερόλεπτα και εμποδίζω την συγκέντρωση βρωμιάς από το σαπούνι, τις τρίχες και τα άλατα.

Η παραπάνω είναι, βέβαια, η συνηθισμένη μου καθαριστική ρουτίνα. Μία φορά τον μήνα αφιερώνω επιπλέον χρόνο για να καθαρίσω το πλυντήριο, το δοχείο της βούρτσας και το καλαθάκι μέσα κι έξω, να τακτοποιήσω και να καθαρίσω εσωτερικά τα ντουλάπια. 

SOS Tip: Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές στο δικό σας μπάνιο. Εάν, για παράδειγμα, έχετε ξύλινα ντουλαπάκια, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό spray για ξύλινες επιφάνειες.

 

*Στα links σας δείχνω ποια προϊόντα έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ εγώ αφού τα έχω λατρέψει για την αποτελεσματικότητα, την διάρκεια και το άρωμά τους.