Δυναμώστε τα νύχια σας

Δυναμώστε τα νύχια σας

8 απλά βήματα για να δυναμώσετε τα ταλαιπωρημένα νύχια

Αν τα νύχια σας σπάνε με το παραμικρό και δεν θα λέγατε ότι σφύζουν από υγεία, με λίγη παραπάνω φροντίδα θα κατορθώσετε να τα δυναμώσετε. Βασικά βήματα είναι η ενυδάτωση αλλά και η σωστή διατροφή, μιας και η πρόσληψη βιταμινών παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία των νυχιών. Ακολουθήστε από σήμερα κιόλας 8 απλά βήματα!

Βυθίστε τα σε ελαιόλαδο. Το πρώτο βήμα για να δυναμώσουν τα λεπτά και αδύναμα νύχια είναι να τα βυθίζετε ανά διαστήματα σε παρθένο ελαιόλαδο. Για πιο άμεσα αποτελέσματα αφήστε τα μέσα στο λάδι για 10 με 15 λεπτά κάθε ημέρα για ένα μήνα και έπειτα δύο φορές την εβδομάδα.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη Ε στο δέρμα και στα πετσάκια γύρω από τα νύχια κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Φοράτε γάντια. Όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή όταν ασχολείστε με την κηπουρική, φροντίστε να φοράτε γάντια γιατί τόσο τα συστατικά των απορρυπαντικών όσο και το χώμα προκαλούν ξηρότητα.

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη και άλλες βιταμίνες. Η βιοτίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, μεταξύ άλλων, θρέφει τα αδύναμα νύχια. Πηγές της βιταμίνης είναι το συκώτι, τα αυγά, οι τροφές ολικής αλέσεως, το αβοκάντο και το κουνουπίδι. Βοηθάει επίσης στην ενδυνάμωση της τρίχας και συμβάλλει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Καθώς η έλλειψη βιταμινών αποτελεί μια από τις αιτίες των αδύναμων νυχιών εμπλουτίστε γενικότερα τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, και ειδικά σε βιταμίνες Α, Cκαθώς και ασβέστιο.    

Μην χρησιμοποιείτε διαρκώς τα νύχια σας. Αν τα νύχια σας είναι ήδη ταλαιπωρημένα μην τα ταλαιπωρείτε περισσότερο χρησιμοποιώντας τα για καθημερινές δουλειές όταν αυτές μπορούν να γίνουν και με άλλους τρόπους, όπως π.χ. να ξύνετε υπολείμματα τροφής από την κατσαρόλα.

Αποφύγετε το ασετόν. Καθώς το ασετόν συμβάλλει στην αφυδάτωση των νυχιών αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε (αν είναι δυνατόν όχι παραπάνω από μια ή δυο φορές το μήνα). Για να τα ξεβάφετε χρησιμοποιείστε ένα πιο φιλικό για τα νύχια προϊόν.

Κάντε τους μασάζ.Κι όμως και τα νύχια σας απολαμβάνουν το μασάζ! Με το ελαφρύ μασάζ στην περιοχή των νυχιών αλλά και σε όλο το χέρι βοηθάτε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιήστε κάποιο ενυδατικό λάδι και μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τα χέρια σας εφαρμόζοντας λοσιόν αφού τα πλύνετε.

Πίνετε πολύ νερό.Το νερό είναι ευεργετικό και για τα νύχια, καθώς τα ενυδατώνει όπως ακριβώς το δέρμα και τα μαλλιά.