Γιατί το βιογραφικό σας θα πρέπει να γράφει «είμαι μαμά»

Γιατί το βιογραφικό σας θα πρέπει να γράφει «είμαι μαμά»

5+1 αλλαγές που φέρνει η μητρότητα και σας κάνουν καλύτερη στην δουλειά σας!

Η μητρότητα δεν φέρνει αλλαγές μόνο στην καθημερινότητά σας αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα, ενώ σας βοηθάει να καλλιεργήσετε συγκεκριμένες δεξιότητες. Κάποιες από αυτές σας διευκολύνουν στη σχέση σας με τους άλλους ανθρώπους και άλλες αποτελούν ιδανικά προσόντα για την εργασία σας!

  1. Έχετε περισσότερη υπομονή. Το παιδί σας σας έχει εξοπλίσει με ισχυρές δόσεις υπομονής. Μπορεί να είστε κουρασμένη, αγχωμένη, ξενυχτισμένη, αλλά τίποτα δεν φαντάζει τόσο σημαντικό ώστε να χάσετε τον έλεγχο.
  2. Εστιάζετε στα σημαντικά.Επειδή μαθαίνετε πώς να καταπιάνεστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά και να λειτουργείτε υπό συνθήκες πίεσης (προσπαθείτε λόγου χάρη να αλλάξετε πάνα στο μωρό ενώ κλαίει) γίνεστε πιο αποδοτική και πιο συγκεντρωμένη στην εργασία σας αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.
  3. Αναπτύσσετε δεξιότητες διαχείρισης. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, καλλιεργείτε την ικανότητά σας να το ενθαρρύνετε και να του δίνετε κίνητρα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να είναι αποτελεσματικό, αποφεύγοντας την στείρα επιβράβευση που δεν του δίνει κατευθύνσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει τόσο στις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους όσο και στη δουλειά σας, όσον αφορά στους υφισταμένους σας, αν κατέχετε υψηλή θέση σε μια επιχείρηση.
  4. Έχετε αλλάξει οπτική. Επειδή το να μεγαλώνετε ένα παιδί δεν είναι απλό πράγμα, αγχώνεστε λιγότερο για πράγματα που τελικά δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, όπως μια δύσκολη παρουσίαση ή μια συνέντευξη.
  5. Γίνεστε λιγότερο control freak. Εάν ήσασταν από τα άτομα που θέλουν να έχουν διαρκώς τον έλεγχο και καταλήγουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους ή, ακόμα χειρότερα, να ξανακάνουν την δουλειά που κάποιος άλλος έκανε, αυτό θα αλλάξει. Ως μαμά δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να στηριχθείτε στην βοήθεια του συντρόφου, της μαμάς, της πεθεράς […] για την φροντίδα του μωρού ή του σπιτιού. Κι αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά θα κάνετε στην άκρη ορισμένες ιδιοτροπίες σας, κάτι που πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο και στην εργασία σας.
  6. Αναπτύσσετε εξαιρετικές ικανότητες στη διαχείριση χρόνου.Και πώς να μην γίνει αυτό, αφού έχετε καθημερινά να μοιράσετε τον χρόνο σας ανάμεσα στη φροντίδα του μωρού, τη φροντίδα του σπιτιού, τη φροντίδα του εαυτού σας και την δουλειά σας. Δεν σας αγχώνει πλέον η πίεση του χρόνου, μιας και έχετε συνηθίσει να κάνετε τα πράγματα γρήγορα για να προλάβετε και φυσικά είστε πολύ πιο οργανωμένη.