Το παραμύθι «Ο Καλτσοκλέφτης», του Γιώργου Δ. Λεμπέση, παρουσιάζεται σε μια διαδικτυακή αφήγηση, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Παρέα με τον συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, γνωρίζουμε έναν ξεχωριστό ήρωα βιβλίου που ακούει στο όνομα «Καλτσοκλέφτης». Για εκείνον, οι παιδικές κάλτσες είναι πολύτιμες, αφού με αυτές γεμίζει το μαγικό μαξιλάρι που τον προστατεύει από τους εφικάλτσες, οι οποίοι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί!
Μέσα από την αλληλεπίδραση του κεντρικού ήρωά του με τους ευφυείς χαρακτήρες Σκουπάτη, Πέτσας, Φωφού και Κύρκος, ο συγγραφέας αναδεικνύει την αξία της προσφοράς βοήθειας στους γύρω μας. Μετά την ολοκλήρωση της αφήγησης της ιστορίας, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τα παιδιά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προεγγραφές εδώ.
Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης γεννήθηκε το 1981. Έχει αποσπάσει Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας και Βραβείο Κοινού για τα διηγήματά του «4 Σελίδες» και «Πρώτη Πτήση», ενώ έχει ψηφιστεί δυο φορές στις Πένες της Χρονιάς μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας όλων των εποχών. Θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας στο ενεργητικό του 7 μπεστ σέλερ, 12 διηγήματα για ενηλίκους και μεταφράσεις σε αγγλικά και αραβικά. Το δημοφιλές παραμύθι του «Ψαρόσουπα» έχει ανέβει 4 φορές σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας, ενώ μια φορά ανέβηκε και το έργο του «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου». Επιπλέον, έχει συνυπογράψει με τον αδελφό του τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όσα Λέν’ οι Τοίχοι», στην οποία συμμετείχαν το Τρίφωνο, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. (2011).Έχει κάνει τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Κατερίνας Μαρκαδάκη «Το Σπάταλο Τερατάκι», σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ενώ έγραψε για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου και των Public Cyprus το παραμύθι “Το Κομμάτι” για το project «Το Βιβλίο των Σχολείων», όπου συμμετείχαν 1.200 μαθητές. Έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα, Town For Kids (2008-2009), και του The Christmas Factory της Star Kid (2014), με προσέλευση που ξεπέρασε συνολικά τους 250.000 θεατές.