Συνταγή για την κατασκευή των δικών σας πρωτότυπων στολιδιών
Αν θέλετε να εμπνεύσετε τη δημιουργικότητα του μικρού σας και να δώσετε προσωπικό τόνο στο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας, ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής μας για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η συνταγή είναι για 35 στολίδια, με βασικά συστατικά το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και τα χρώματα. Προσοχή: τα στολίδια αυτά δεν τρώγονται!
Θα χρειαστείτε:
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα αλάτι
- 1 ½ - 2 κούπες νερό
- Κουπάτ σε γιορτινά σχήματα: χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγγελάκια, αστεράκια κτλ. Εναλλακτικά μπορείτε να χαράξετε με ένα μαχαίρι προσεκτικά το ζυμάρι για να φτιάξετε το σχήμα που επιθυμείτε.
- Τέμπερες, ακρυλικά, glitterγια να βάψετε τα στολίδια σας.
- Διάφανο μανό για να διατηρήσετε τα χρώματα.
- Οδοντογλυφίδα για να κάνετε τρύπες.
- Κορδελάκια ή κλωστές για να τα κρεμάσετε στο δέντρο.
Κατασκευή:
- Αναμειγνύετε τα υλικά. Ξεκινήστε με το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτοντας σταδιακά νερό για να γίνει εύπλαστη η ζύμη.
- Στη συνέχεια ανοίγετε την ζύμη μέχρι να γίνει λεπτή (αλλά όχι υπερβολικά λεπτή) και την απλώνετε στο τραπέζι.
- Με τα κουπάτ κόψτε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Με οδοντογλυφίδες φτιάξτε τρύπες στην κορυφή του κάθε στολιδιού, αρκετά μεγάλες ώστε να χωράει να περάσει η κλωστή ή η κορδέλα με την οποία θα τα κρεμάσετε στο δέντρο.
- Ψήστε τα στο φούρνο από 40 λεπτά έως 1 ώρα (ανάλογα με τον φούρνο). Για να είστε σίγουρη, μετά τα 35 λεπτά αρχίστε να τα κοιτάτε για να δείτε αν ψήθηκαν.
- Κατόπιν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
- Έπειτα, αφήστε το μικρό σας να τα χρωματίσει με τα χρώματα της αρεσκείας του, να τους απλώσει χρυσόσκονη, γκλίτερ και ό,τι άλλο επιθυμεί.
- Αφού στεγνώσει το χρώμα, απλώστε διάφανο μανό για να σταθεροποιηθεί.
- Τέλος, περάστε από τις τρύπες κορδέλες ή κλωστές και κρεμάστε τα στολίδια σας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!