Φτιάξτε έναν χαριτωμένο πιγκουίνο

Φτιάξτε έναν χαριτωμένο πιγκουίνο

Οδηγίες κατασκευής ενός πιγκουίνου για το μικρό σας

Ξέρετε ότι ένα μικρός πιγκουίνος μπορεί να ζωντανέψει από ένα μανίκι παλιού πουλόβερ και από παλιές κάλτσες; Και δεν είναι μόνο ότι δημιουργείτε από την αρχή μια καινούργια κούκλα αλλά ότι κάνετε διαφορετική χρήση αντικειμένων που πιθανόν να σας ήταν άχρηστα. Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τον πιγκουίνο και κρατήστε το υπόλοιπο κομμένο πουλόβερ για άλλες δημιουργίες. 

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα μανίκι από ένα παλιό πουλόβερ
  • Παλιές κάλτσες κομμένες σε κομματάκια
  • Ρετάλια από άσπρη και πορτοκαλί τσόχα ή άλλο ύφασμα
  • Δύο κουμπιά
  • Βελόνα και κλωστή
  • Ψαλίδι και καρφίτσες

Εκτέλεση

  1. Γυρίστε το μανίκι το μέσα έξω. Μετρήστε 14 εκατ. κατά πλάτος και τραβήξτε το σημείο μια κάθετη γραμμή. Από αυτή τη γραμμή μετρήστε 19 εκατοστά μήκος και εκεί σχεδιάστε μια κυρτή καμπύλη (σαν να σχεδιάζετε ένα αυγό με βάση). Στη συνέχεια κόψτε το ύφασμα 1,5 πάνω από την καμπύλη και 1,5 κάτω από την ευθεία γραμμή. 

2. Καρφιτσώστε το κυρτό μέρος του υφάσματος για να παραμείνει σταθερό και ράψτε το ύφασμα με κλωστή.  

3.Γυρίστε το μανίκι από την άλλη πλευρά και γεμίστε το εσωτερικό με τα κομμάτια από τις παλιές κάλτσες ή με βαμβάκι. Στη συνέχεια ράψτε τη βάση με κλωστή προσέχοντας όμως το γέμισμα να έχει πάει παντού (και στις γωνίες).

4.Κόψτε από τα κομμάτια άσπρης τσόχας ή υφάσματος ένα κομμάτι που να έχει το ίδιο σχήμα με το κυρίως σώμα αλλά να είναι μικρότερο σε μέγεθος. Αυτό θα είναι η κοιλιά του πιγκουίνου. Κόψτε επίσης τρία τρίγωνα από την πορτοκαλί τσόχα για να σχηματίσετε τα πόδια και τη μύτη του πιγκουίνου σας. Ράψτε τα στο κυρίως σώμα της κούκλας. Τέλος ράψτε και τα δύο κουμπιά στη θέση των ματιών και ο πιγκουίνος σας είναι έτοιμος!

Πάρτε το μανίκι και κόψτε το σύμφωνα με τις οδηγίεςΓεμίστε το με ρετάλια ή βαμβάκιΡάψτε κουμπιά στην θέση των ματιών