Το κυνήγι του θησαυρού!

Το κυνήγι του θησαυρού!

Προσφέρετε στο παιδάκι σας την χαρά της ανακάλυψης ενός δώρου με το παρακάτω διασκεδαστικό παιχνίδι!

Ας υποθέσουμε πως έχετε αγοράσει ένα μικρό δωράκι για το ζουζουνάκι σας και πως θέλετε να του το παρουσιάσετε με ένα ξεχωριστό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε!

Θα χρειαστείτε

  • Ένα παιχνίδι ή μια λιχουδιά που το παιδί αγαπάει
  • Μία κάρτα ή μία κόλλα χαρτί
  • Χαρτάκια post it
  • Πολλή, πολλή φαντασία!

Εκτέλεση

Κρύψτε το δωράκι σε κάποιο μέρος του σπιτιού. Οποιοδήποτε! Στην συνέχεια οργανώστε ένα «σχέδιο» δράσης. Γράψτε σε μια κάρτα ή κόλλα χαρτί την εισαγωγή, π.χ. «Καλωσήλθες στο νησί των πειρατών! Ακολούθησε τα στοιχεία για να βρεις που κρύβεται ο θησαυρός. Οι πληροφορίες μου λένε πως όλα ξεκινούν στο τραπέζι της κουζίνας».

Κατόπιν, πηγαίνετε στην κουζίνα και κολλήστε στο τραπέζι ένα post it με το επόμενο στοιχείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε: «Εκεί η μαμά πλένει τα ρούχα της οικογένειας». Πηγαίνετε στο πλυντήριο και κολλήστε και εκεί ένα post it με την επόμενη πληροφορία. Συνεχίστε να τοποθετείτε τα στοιχεία με τα εύκολα αινίγματα και να στέλνετε το παιδί από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ωστόσο, φροντίστε να μην το παρακάνετε με υπερβολικά δύσκολους για την ηλικία του γρίφους ή με πάρα πολλά χαρτάκια. Στόχος είναι να το διασκεδάσετε. Επίσης, μην ξεχνάτε να πάρετε και εσείς μέρος στο παιχνίδι ώστε να βοηθάτε το μικρούλι σας σε περίπτωση που δεν γνωρίζει πώς να συνεχίσει. Εάν, βέβαια, το παιδί δεν ξέρει να διαβάζει μπορείτε στο κάθε post it απλά να ζωγραφίζετε το επόμενο σημείο αναζήτησης.

Μόλις το καμάρι σας γυρίσει από το σχολείο/ την βόλτα κτλ., δώστε του την κάρτα για να αρχίσει να ψάχνει. Στην αρχή θα πάει στο τραπέζι και κατόπιν θα πρέπει να τρέξει στο πλυντήριο ρούχων για να βρει το επόμενο στρατηγικά «κρυμμένο» post it με την πολύτιμη πληροφορία. Στο τελευταίο post it θα του ορίζετε την θέση που έχετε κρύψει το δώρο και θα του δίνετε και τα ανάλογα συγχαρητήρια που έλυσε το μυστήριο! Μείνετε μαζί του, για να το δείτε με πόσο ενθουσιασμό θα ξεσκίζει το περιτύλιγμα!

Plus Tip: Το concept του παιχνιδιού μπορείτε να το φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Εάν για παράδειγμα το παιδάκι σας αγαπά τις νεράιδες μπορείτε να πείτε, λόγου χάρη, πως «η νεράιδα της χαράς πέρασε για επίσκεψη και άφησε στον μικρό της φίλο ένα δωράκι» ή να γράψετε πως ο αγαπημένος του σουπερ ήρωας του «ανέθεσε μια πολύ σημαντική αποστολή»!

Καλή διασκέδαση!