Ο Πύργος Κουλούρα γίνεται Μουσείο Παιχνιδιών

Ο Πύργος Κουλούρα γίνεται Μουσείο Παιχνιδιών

Ο εντυπωσιακός πύργος Κουλούρα θα ανοίξει σύντομα για το κοινό, αφού θα στεγάσει το Μουσείο Παιχνιδιών!

Οδηγώντας στην παραλιακή των Αθηνών έχεις πολλά πράγματα να θαυμάσεις: την θάλασσα, τις ακτές, τα πολυτελή μαγαζιά, τις μονοκατοικίες που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις γκρίζες πολυκατοικίες και -ναι, θα το πω το μακάβριο- το Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου. Κι ανάμεσά τους ο εντυπωσιακός "Λευκός Πύργος των Αθηνών" ή αλλιώς πύργος Κουλούρα.

Κι αν κι εσείς είστε από τους αναρίθμητους Αθηναίους που θέλουν να τον επισκεφθούν και να δουν από κοντά τα μυστικά του εσωτερικού του, μάθετε πως θα ανοίξει σύντομα για το κοινό, μιας και εκεί θα φιλοξενηθεί του Μουσείο Παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε στο alimosonline.gr :

«Το 2012, το Μουσείο Μπενάκη ξεκίνησε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, το έργο για την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Πύργου, αυτή τη φορά ως Μουσείο Παιχνιδιών. Το Μουσείο Παιχνιδιών λοιπόν είναι σχεδόν έτοιμο και θα ανοίξει σύντομα τις πόρτες του και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Οι εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης των χώρων έχουν ολοκληρωθεί και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην τοποθέτηση των υπέροχων εκθεμάτων στις προθήκες. Το συγκεκριμένο μουσείο θα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας, που όμοιο του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα».

Πύργος Κουλούρα: Λεωφόρος Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1, Τροκαντερό