Οργανώστε το τέλειο party

party

Μικρά tips οργάνωσης για ένα αξέχαστο party

Ήρθε η ώρα να οργανώσετε το πολυπόθητο party του μικρού σας, να καλέσετε τους φίλους του, να φτιάξετε την τούρτα, να ετοιμάσετε το σπίτι για την υποδοχή. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα πάνε καλά και το partyθα στεφθεί με επιτυχία ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

 

  • Βρείτε ένα θέμα και οργανώστε το party σύμφωνα με αυτό. Τι αρέσει στο μικρό σας; Τα αρκουδάκια; Οι πειρατές; Τα αυτοκίνητα; Φτιάξτε ή παραγγείλετε την ανάλογη τούρτα, βρείτε πιατάκια που να ταιριάζουν στο θέμα σας και στολίστε το σπίτι ανάλογα. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε και παιχνίδια που ταιριάζουν με το θέμα σας, π.χ. Πειρατές-Κυνήγι χαμένου θησαυρού. Ό,τι και να διαλέξετε, πάντως, επενδύστε στο χρώμα: λαχανί, κίτρινο, φούξια, πορτοκαλι...Τα έντονα χρώματα θα δώσουν ζωντάνια στο party σας.
  • Φτιάξτε πρόγραμμα για να κρατήσετε απασχολημένους τους καλεσμένους και να τους βοηθήσετε να γνωριστούν μεταξύ τους ενώ καταφθάνουν και οι υπόλοιποι. Δώστε τους, για παράδειγμα, τα καπελάκια και ζητήστε τους να γράψουν (εφόσον είναι σε ηλικία που μπορούν) το όνομά τους, να κάνουν κάποιο σχέδιο, να κολλήσουν αυτοκόλλητα, να πασπαλίσουν με υγρό glitter κτλ.  
  • Επειδή τα παιδιά μεταβαίνουν γρήγορα από το ένα παιχνίδι στο άλλο, φροντίστε να έχετε ετοιμάσει διάφορες δραστηριότητες για να τα κρατήσετε απασχολημένα. Προτείνετε επιτραπέζια παιχνίδια, χορό και χειροτεχνίες.
  • Για να αποφύγετε τα ξεσπάσματα του 4χρονου μικρού σας επειδή δεν θέλει να μοιράζεται τα αγαπημένα του παιχνίδια, φροντίστε να τα έχετε από πριν φυλάξει στο δωμάτιό του. Βγάλτε σε κοινή θέα όσα δεν το ενδιαφέρουν πλέον και τόσο πολύ.   
  • Αν τα παιχνίδια δεν μπορούν να συμπεριλάβουν όλους τους καλεσμένους και για να αποφύγετε το χάος και τη συγκέντρωση των παιδιών σε ένα σημείο, φροντίστε να υπάρχουν κέντρα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων σε διάφορα σημεία του σπιτιού με την προυπόθεση πως θα υπάρχει εκεί κάποιος ενήλικας να τα προσέχει σε περίπτωση που είναι πολύ μικρά.
  • Ζητήστε βοήθεια από μεγαλύτερα παιδιά ή φίλους σας που θα μπορούν να συντονίζουν τα μικρά στο παιχνίδι ή θα τα βοηθούν με τις χειροτεχνίες.
  • Φυσικά σε ένα παιδικό paryδεν γίνεται να λείπει το φαγητό, μιας και τα πεινασμένα παιδιά μπορούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Αποφύγετε τα Λερωμένο προσωπάκιγαριδάκια και τα αναψυκτικά και επιλέξτε  kid-friendly μεζεδάκια, όπως κεφτεδάκια με κοτόπουλο και μήλο, surullitos, τυροπιτάκια ηλιοτρόπια, πιτσομπουκίτσες, τσιπς γλυκοπατάτας στον φούρνο (όλα συνταγές του parentips) και για ποτό σπιτική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη και smoothies φρούτων! Βέβαια, εάν είστε πιο παραδοσιακοί μπορείτε πάντα να σερβίρετε κάποια μπόμπα, μακαρόνια με τυρί, μπαστουνάκια λαχανικών, σπιτικά πιτσάκια και χυμό πορτοκάλι!
  • Αποχαιρετώντας τους μικρούς σας καλεσμένους μια ωραία ιδέα είναι να τους δώσετε κάποιο σακουλάκι με μικρά δωράκια. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε! Αναλόγως με την ηλικία βάλτε μέσα μερικές καραμέλες, αυτοκόλλητα, κάποια σβούρα ή κάποιο τετραδιάκι. Επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι και οι πινιάτες. Βρείτε μερικές online εδώ και εδώ.

 

Προτάσεις διακόσμησης

Για να διακοσμήσετε τον χώρο για το party σας δίνουμε δύο ιδέες:

Αυτοσχέδια φωτάκια-λουλούδιαΔιακοσμήστε τον τοίχο του σαλονιού σας με λουλουδένια φωτάκια. Αγοράστε χαρτάκια για cupcakes σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Κόψτε τα σε σχήμα λουλουδιών (τοποθετώντας το μεγαλύτερο σε μέγεθος απ’ έξω και το μικρότερο στο εσωτερικό και περάστε τα μέσα στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Έτσι έχετε διακοσμητικά φωτισμένα λουλούδια.

 

Γιρλάντα BabycarrotsΣτολίστε το δωμάτιο με την χάρτινη πολύχρωμη γιρλάντα από το babycarrots. Αποτελείται από ξεχωριστά φύλλα από λεπτό χαρτί συνολικού μήκους 2,5 μέτρων. Τα πολύχρωμα φύλλα, διαστάσεων 18x25 εκ. το καθένα, κόβονται στο χέρι και αναπαριστούν πανέμορφα σχέδια ζώων και πουλιών. Τιμή 19.90 ευρώ.

Διαβάστε τα DOs και τα DONTs για τη διοργάνωση του party στο άρθρο «Απόψε λέω να κάνουμε ένα party».