Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις για το «Η Ψυχή του Βιολιού»

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις για το «Η Ψυχή του Βιολιού»

«Η Ψυχή του Βιολιού» της Εύης Γεροκώστα ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων της το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Η παράσταση σε κείμενο της βραβευμένης συγγραφέως Εύης Γεροκώστα ολοκληρώνει το κύκλο παραστάσεων της το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Οι συντελεστές της θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όλη την Ελλάδα και καλούν τους μικρούς τους φίλους,  να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί την "Ψυχή του Βιολιού". Μια παράσταση με λόγο, ζωντανή μουσική, σκιές και σιωπές, για μικρούς και μεγάλους, για μεγάλους και μικρούς. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης και συνειδητοποίησης.

Η λυρική παραμυθογραμμένη ιστορία «η Ψυχή του Βιολιού» της βραβευμένης συγγραφέα Εύης Γεροκώστα χτυπάει με επιδεξιότητα στο κέντρο του προβλήματος της σύγχρονης εποχής. Η έκπτωση στις θεμελιώδεις αξίες και psixi-vivliou-2θεσμούς μιας δημιουργικής κοινωνίας οδηγούν στην απόλυτη διάβρωσή της. Η αγάπη, η κατανόηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία στην έκφραση και επικοινωνία, η ουσία ή αλλιώς η ψυχή είναι μερικά από τα στοιχεία που δομούν αυτή την ιστορία τα οποία είτε δίνονται άμεσα είτε παρουσιάζονται με έντονους συμβολισμούς.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα αναδεικνύει την ιστορία με πρωτοποριακό τρόπο, για τα δεδομένα μιας παιδικής παράστασης, βάζοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και θεάτρου σκιών. Δημιουργεί μαγικούς κόσμους με αραβικά στοιχεία, με σκιές και χρώματα, παρουσιάζοντας ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, ενθουσιάζει και μπορεί να γίνει αντιληπτό από όλες τις ηλικίες καθώς επικοινωνεί με τους θεατές σε ένα βαθύτερο επίπεδο, στο επίπεδο του υποσυνείδητου και της μνήμης, με την πρώτη γλώσσα του ανθρώπου, τη γλώσσα του σώματος.

-Πες μου, δασκάλα.

-Μέσα στο βιολί υπάρχει ένα λεπτό-λεπτό ξυλαράκι.

Αυτή είναι η ψυχή του. Χωρίς αυτή, βιολί δεν υπάρχει.

-Έχει το βιολί ψυχή;

-Έχει, κι αν τη βρεις ποτέ δεν θα τη χάσεις.

Σάββατο 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα: 16.00

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO

Φαλαισίας 7 και Ιερά Οδός

Κεραμεικός

Τιμές εισιτηρίων:

8€

7€ (ισχύει και για κατόχους κάρτας ΟΙΕΛΕ, ΟΛΜΕ, ΟΑΕΔ και Πολυτέκνων, όπως επίσης και για οικογένειες 4 ατόμων και άνω)

6€ (ισχύει για ΑΜΕΑ)

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ tel.+306976104700

Συντελεστές:

Κείμενο: Εύη Γεροκώστα

Σκηνοθεσία: Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα

Σκηνικά/Κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού

Σκηνικά: Άννα Μωραϊτου - Αντώνης Χαζάπης

Μουσική: Μάτα Κούρτη

Ενορχήστρωση: Χρήστος Νικολάου

Ερμηνεύουν:

- Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα

- Ίριδα Κανδρή

- Αντιγόνη Νικολάου

- Απόστολος Μαλεμπιτζής

- Ιάσονας Παπαματθαίου

- Περικλής Τιμπλαλέξης – βιολί

- Δημήτρης Δασκαλόπουλος – κιθάρα

Παραγωγή- Οργάνωση: Σήλια Μαυρομμάτη