Μαριονέτα από χαρτοσακούλα

Μαριονέτα από χαρτοσακούλα

Οδηγίες για να φτιάξετε μια μαριονέτα-πουλί από χαρτοσακούλα

Με απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια χάρτινη μαριονέτα που θα στολίσει το παιδικό δωμάτιο ή θα γίνει πρωταγωνιστής στο κουκλοθέατρο του μικρού σας. Δείτε παρακάτω πώς να κατασκευάσετε ένα πουλί από χαρτοσακούλα.


Θα χρειαστείτε:

  • Μια χαρτοσακούλα μεσαίου μεγέθους
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Χαρτιά χειροτεχνίας σε διάφορα χρώματα (σίγουρα λευκό, μαύρο και κίτρινο)
  • Μαρκαδόρους

Εκτέλεση:

  1. Ακουμπήστε τη χαρτοσακούλα κλειστή πάνω στο τραπέζι με τη βάση της προς τα επάνω και διπλωμένη από την πλευρά που κοιτάζετε τη σακούλα.
  2. Ανασηκώστε ελαφρώς την βάση προς τα πάνω (για τρισδιάστατο εφέ) και κολλήστε δύο λευκούς κύκλους από χαρτί χειροτεχνίας. Μέσα σε αυτούς κολλήστε δύο μκρότερους μαύρους για μάτια.
  3. Στην συνέχεια από το κίτρινο χαρτόνι κόψτε δύο κομμάτια σε σχήμα αυγού. Κολλήστε τα ανάμεσα και λίγο πιο κάτω από τα μάτια εκατέροθεν της βάσης για να σχηματίσετε το ράμφος. Ζωγραφίστε με μαρκαδόρο λεπτομέρειες, όπως ρουθούνια και γλώσσα.
  4. Από χαρτόνι που να ταιριάζει στο χρώμα της σακούλας κόψτε δύο μεγάλα σε μέγεθος κομμάτια σε σχήμα φτερών και κολήστε τα στα πλάγια της σακούλας.
  5. Στολίστε την κοιλιά και τα φτερά με χαρτόνι διαφόρων χρωμάτων κομμένο σε κύκλους. Φτιάξτε την ουρά και το λοφίο με κομμάτια χαρτονιού κομμένα κυκλικά και μακρόστενα.
  6. Τέλος, με κίτρινο χαρτόνι φτιάξτε τα πόδια σε σχήμα πλατανόφυλλου. Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν κολλήσει καλά, βάλτε το χέρι σας μέσα στην σακούλα και…let the fun begin!

Ζωάκια-μαριονέτες


Extra Tip: Εάν «πιάνουν» τα χέρια σας, μπορείτε με λίγη φαντασία και οδηγό την εικόνα μας να κατασκευάσετε κι άλλα ζώα με τα ίδια υλικά. Ουσιαστικά, μπορείτε να φτιάξετε έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο και να παίζετε με το καμάρι σας κουκλοθέατρο με τις ώρες! Είναι μια ιδέα οικονομική, ευχάριστη και άκρως οικολογική. Ακόμα είναι μια πολύ καλή λύση για να απασχολείτε το μεγαλύτερο παιδί σας την ώρα που θηλάζετε το μωρό σας!