Κατασκευές με άρωμα …φύσης

Μανιτάρια από βότσαλα

Αναζητήστε τα βασικά σας υλικά στη φύση και δημιουργήστε!

Η φύση σας παρέχει τα πιο ενδιαφέροντα υλικά και εμείς μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε ευφάνταστες κατασκευές παρέα με το βλαστάρι σας!

πουλιά από κουκουνάρια


1. Πουλιά από κουκουνάρια. Κολλήστε στα κουκουνάρια πλαστικά μάτια (που θα βρείτε σε καταστήματα με καλλιτεχνικά είδη) ή εναλλακτικά μικρές μπαλίτσες από χρωματιστό πηλό. Σχεδιάστε σε χοντρό χαρτόνι ποδαράκια και τη μύτη και βοηθήστε το μικρό σας να τα κόψει. Στη συνέχεια κολλήστε τα στο κουκουνάρι. Το πουλί είναι έτοιμο, απλά αφήστε το αρκετά να στεγνώσει η κόλλα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι!



ξύλο της βροχής2. Ξύλο της βροχής. Κρατήστε το εσωτερικό ρολό από χαρτί κουζίνας. Κόψτε δύο κομμάτια από χαρτόνι για να καλύψετε αρχικά την μια ανοιχτή επιφάνεια του ρολού. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να είναι η βάση του ρολού σταθερή. Στη συνέχεια κόψτε χαρτί περιτυλίγματος ώστε να καλύπτει περιμετρικά το ρολό και τυλίξτε το με αυτό. Πείτε στο μικρό σας να γεμίσει το ρολό με ρύζι ή φακές και έπειτα σφραγίστε το και από πάνω με το δεύτερο χαρτόνι. Το ξύλο της βροχής είναι έτοιμο. Για ποιο ευφάνταστο ήχο μπορείτε να σφηνώσετε μέσα κάποιο εμπόδιο, όπως ένα τουβλάκι από logo ή ένα κομμάτι από playmobile.

σχεδία



3. Σχεδία. Δέστε με σπάγκο ξυλαράκια από την παραλία ή κλαδάκια από ένα πάρκο για να φτιάξετε τη βάση μιας σχεδίας. Φροντίστε να τα κόψετε ώστε να έχουν το ίδιο μήκος. Τοποθετήστε κάθετα ένα κλωνάρι και στερεώστε πάνω του ένα κομμάτι τσόχας. Κάντε τρύπες στο κέντρο της τσόχας ώστε να περάσετε κλωστή και να τη στερεώσετε στο κάθετο κλαδάκι.




Φράουλα από καρύδι4. Φράουλα από καρύδι. Σε περίπτωση που έχετε κρατήσει καρύδια με το κέλυφός τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο περιδέραιο. Πείτε στο μικρό σας να χρωματίσει το καρύδι κόκκινο και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια κόψτε δύο κομμάτια τσόχας στο σχήμα που έχουν τα φύλλα της φράουλας, το ένα πιο ανοιχτό και το άλλο πιο σκούρο πράσινο. Κάντε τρύπες στο κέντρο της τσόχας και περάστε αλυσίδα ή ειδικό κερωμένο σκοινί. Στη συνέχεια κολλήστε τα δύο κομμάτια τσόχας το ένα πάνω στο άλλο στο επάνω μέρος του καρυδιού.


Χρωματισμένοι ηλιόσποροι



5. Καλλιτεχνικές δημιουργίες με χρωματιστούς ηλιόσπορους. Για να χρωματίσετε τους σπόρους ανακατέψτε ξύδι, χρώμα ζαχαροπλαστικής και νερό (πειραματιστείτε με τις ποσότητες ανάλογα με το ποια απόχρωση προτιμά το μικρό σας). Αφήστε τα να στεγνώσουν 4 με 5 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε. Το μικρό σας μπορεί να φτιάξει διάφορα σχέδια και σχήματα και να τα κολλήσει σε χαρτόνι ή καμβά.



Πλάσματα από κοχύλια


6. Πλάσματα από κοχύλια. Χρησιμοποιήστε τα μεγάλα κοχύλια που μάζεψε το μικρούλι σας από την παραλία το καλοκαίρι και κολλήστε πλαστικά ματάκια. Αφήστε το μικρό σας να δημιουργήσει παράξενα πλάσματα κάνοντας διάφορους συνδυασμούς με διαφορετικού μεγέθους κοχύλια. Για να δούμε, πόσο μακριά φτάνει η φαντασία του;





Μανιτάρια από βότσαλ;7. Μανιτάρια από βότσαλα. Προτείνετε στο μικρό σας να βρει επίπεδα βότσαλα και άλλα πιο στρογγυλά από αυτά που μαζέψατε το καλοκαίρι. Αφήστε το να χρωματίσει τα επίπεδα βότσαλα κόκκινα και να κάνει άσπρους μικρούς κύκλους. Κολλήστε τα στη συνέχεια πάνω στο μικρότερο βότσαλο – το οποίο θα λειτουργήσει σαν το κοτσανάκι του – και το μανιτάρι σας είναι έτοιμο.



Αναμνηστικό μπουκάλι


8. Ένα αναμνηστικό μπουκάλι από τις διακοπές. Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο μπουκάλι για να κλείσετε τις αναμνήσεις σας από τις φετινές διακοπές. Ζητήστε από το μικρό σας να το γεμίσει με κοχύλια, πετρούλες, ξυλαράκια και φύλλα από τα μέρη που επισκέπτεστε. Κλείστε το μπουκάλι και σημειώστε σε ένα χαρτί το μέρος που περάσατε τις διακοπές σας καθώς και την ημερομηνία.