Η Πρώτη Παιδική Χαρά για ΑμΕΑ στο Παλαιό Φάληρο

Η Πρώτη Παιδική Χαρά για ΑμΕΑ στο Παλαιό Φάληρο

Η πρώτη παιδική χαρά και για ΑμΕΑ είναι γεγονός και είναι η καλύτερη παιδική χαρά της Αττικής!

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:45 τα Special Olympics Ελλάς μαζί με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασαν την πρώτη παιδική χαρά για ΑμΕΑ Αγίας Σκέπης Π. Φαλήρου.

Η παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου (δίπλα στα Village – στάση τραμ Αγίας Σκέπης) διαθέτει γήπεδα Bocce Special Olympics, Μπάσκετ ΑμΕΑ και ποδηλατόδρομο για όλους.

Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου Bocce διαστάσεων περίπου 28μ x 4μ, κατασκευασμένο από πορώδες σκυρόδεμα και συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά τοιχία επενδυμένα με ξύλο.

Επιπροσθέτως, για την προστασία από τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι. Επίσης το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμο από ΑμΕΑ.

Ο παιδότοπος έχει έκταση 6 στρέμματα, διαθέτει καινούργια παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση και προσφέρει άνεση και ασφάλεια. Το μεγαλύτερό του προτέρημα είναι πως  διαθέτει παιχνίδια προσβάσιµα και σε παιδιά µε αναπηρίες, ενώ είναι στρωμένος και με ειδικό δάπεδο για να μην τραυματίζονται τα παιδιά.

Βοηθήστε κι άλλους γονείς: Ποια παιδική χαρά στην περιοχή σας είναι ασφαλής για παιχνίδι;

Διαβάστε ακόμα: «Ασφάλεια στην παιδική χαρά!»