Είδαμε την παράσταση «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο».

Είδαμε την παράσταση «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο».

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις την χρονιά βρίσκεται φέτος στο θέατρο Γκλόρια. Μην την χάσετε!

Την περασμένη Κυριακή βρέθηκα στο θέατρο Γκλόρια για να παρακολουθήσω την παράσταση «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο». Είχα πολλή καλή διάθεση. Ήξερα πως επρόκειτο να αντικρύσω μια προσεγμένη δουλειά με ενδιαφέρον περιεχόμενο και σπουδαία μηνύματα.

Πως το γνώριζα; Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια πολλοί διάσημοι ηθοποιοί έχουν στραφεί προς το παιδικό θέατρο και του έχουν δώσει έναν άλλον αέρα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι καλοφτιαγμένα, η ιστορία πρωτότυπη, οι διάλογοι προσεγμένοι... Γενικότερα, όλα είναι στημένα και προετοιμασμένα στην εντέλεια. Σε αυτούς τους θιάσους σπάνια θα δεις την παλαιότερα συνηθισμένη «ξεπέτα» που απογοήτευε γονείς και παιδιά (έχουν καλό ένστικτο, όπως ξέρετε).

Όπως προανέφερα βρέθηκα στην Ιπποκράτους με πολλή καλή διάθεση, η οποία δεν έφυγε παρά την μεγάλη ουρά στα ταμεία. Περίμενα υπομονετικά, πήρα το εισιτήριό μου, ανέβηκα στον εξώστη –ναι, το θέατρο ήταν γεμάτο από άκρη σ’ άκρη- και περίμενα τα φώτα να σβήσουν.

Το τελευταίο δεν συνέβη με την έναρξη, αφού οι ηθοποιοί ανέβηκαν στην σκηνή για να συστηθούν και να κάνουν έναν διαδραστικό διάλογο με τα παιδιά! Αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα, καθώς από την αρχή τα τοποθέτησε στο κέντρο της παράστασης, τα ενσωμάτωσε, τα μετουσίωσε από απλούς θεατές σε μέλη της ιστορίας.

Στην συνέχεια ξεκινήσαμε να βλέπουμε μικρές ανεξάρτητες ιστορίες από διάσημους εφευρέτες και κάναμε ένα σχεδόν δύωρο ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Με άλλα λόγια, «οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο» δεν ήταν μία ακόμα ψυχαγωγική παράσταση -παρότι δεν την έλλειπε διόλου το χιούμορ- αλλά ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που δίνει έμπνευση στα παιδιά να αλλάξουν κι αυτά με την σειρά τους τον κόσμο.

Φεύγοντας άκουσα ουκ ολίγα παιδιά να λένε «εγώ θα εφέυρω αυτό...», «εγώ θα εφέυρω εκείνο...». Δείτε, λοιπόν, την παράσταση και μην παραξενευτείτε εάν το μικρό σας αποφασίσει αντί για ποδοσφαιριστής ή μπαλαρίνα να γίνει φυσικός ή μηχανικός!

 

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Για προσκλήσεις κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και μείνετε συντονισμένοι για τους υπέροχους διαγωνισμούς μας!