Δραστήριο παιχνίδι μέσα στο σπίτι

Δραστήριο παιχνίδι

6 τρόποι για να προτρέψετε το παιδί σας να κινείται παίζοντας μέσα στο σπίτι

Αν οι καιρικές συνθήκες σας επιβάλλουν να μείνετε στο σπίτι, δεν σημαίνει πως πρέπει να καταδικάσετε τα μικρά σας στην απραξία ή μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Τα παιδιά χρειάζεται να παραμένουν δραστήρια και να ασκούνται μέσα από το παιχνίδι, συνεπώς σας δίνουμε μερικές ιδέες για δραστήριο παιχνίδι στο σαλόνι σας!

  • Εμπνεύστε την κίνηση. Αν το μικρό σας θέλει να ανεβοκατεβαίνει σκάλες ή να σκαρφαλώνει, επιτρέψτε του να το κάνει ακολουθώντας το για την ασφάλειά του. Αν πάλι του αρέσουν τα αυτοκίνητα φτιάξτε ένα αυτοκίνητο από χαρτόκουτο (δείτε τον τρόπο εδώ) και οδηγήστε το από το σαλόνι στην κουζίνα και πάλι πίσω μέχρι να τελειώσει η «βενζίνη».

  • Εκπαιδευτείτε στις χορευτικές φιγούρες. Βάλτε χορευτική μουσική, τραγουδήστε δυνατά και αρχίστε τον χορό οικογενειακώς. Αφεθείτε κάνοντας τρελές φιγούρες και εναλλάξτε τα είδη της μουσικής για μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

  • Επιδοθείτε σε μαξιλαροπόλεμο. Πολύ αγαπημένο παιδικό παιχνίδι που σε αφήνει ξέπνοο. Μόνο προσοχή! Κρατήστε το παιχνίδι χαλαρό για να μη υπάρξουν τραυματισμού αλλά και για να μην γίνει το δωμάτιο… κοτέτσι γεμάτο πούπουλα!Μαξιλαροπόλεμος

  • Παίξτε με το νερό. Συγκεντρώστε τα παιχνίδια που συντροφεύουν το μικρό σας στο μπάνιο του, γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και αφήστε το να αυτοσχεδιάσει, ακόμα και να αρχίσει να πετάει τα νερά δεξιά και αριστερά. Παρομοίως μπορείτε να το φέρετε σε επαφή με το νερό γεμίζοντας το νεροχύτη και βάζοντας το να κάτσει και να παίξει δίπλα ακριβώς στον πάγκο της κουζίνας, πάντα φυσικά με τη δική σας επίβλεψη.
  • Φέρτε τη ζούγκλα στο σαλόνι σας! Συνδυάστε φωνές ζώων με τις κινήσεις τους ή εφεύρετε φανταστικά ζώα με ιδιαίτερους ήχους και διαφορετικές κινήσεις. Χοροπηδήστε σαν μαϊμούδες, κουνήστε τα χέρια σας φτερουγώντας σας άγρια πουλιά, λικνιστείτε σαν να είστε ελέφαντες.  
  • Εάν είστε πολλοί μέσα στο σπίτι ή έχετε την ευκαιρία να φέρετε κάποια παιδάκια από την πολυκατοικία ή την γειτονιά, μπορείτε να παίξετε «μουσικές καρέκλες». Ανοίξτε χώρο σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού και βάλτε στην μέση καρέκλες όσες και οι συμμετέχοντες πλην μία. Βάλτε μουσική και πείτε στα παιδιά να τρέξουν τριγύρω και να κάτσουν μόλις κλείσει η μουσική. Αναγκαστικά μόλις γίνει αυτό κάποιο παιδάκι θα μείνει όρθιο και θα βγει από το παιχνίδι. Ξαναβάζετε μουσική, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει μία ακόμα καρέκλα, και επαναλαμβάνετε μέχρι να αναδειχθεί ένας νικητής!