Έτοιμοι για πικνίκ; Φύγαμε!

Έτοιμοι για πικνίκ; Φύγαμε!

Ιδέες για γεύματα στην εξοχή και tips για την ασφαλή διατήρησή τους στη ζέστη

Πολλά είναι τα χιουμοριστικά σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τον καιρό. «Κοιμήθηκα Σεπτέμβρη και ξύπνησα Αύγουστο», «Πόσο έχουμε σήμερα; 63 Αυγούστου;»κτλ. Πράγματι, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλάβει φθινόπωρο και, απ’ ότι φαίνεται, θα αργήσουμε λίγο ακόμα να δούμε μια… κρύα μέρα!


Μια καλή ιδέα για να χαρείτε τον σχεδόν καλοκαιρινό αυτό καιρό είναι το πικ-νικ. Στην παραλία, στο βουνό, στο δάσος ή στο πάρκο, ένα καλό γεύμα στην φύση θα σας αναζωογονήσει οικογενειακώς, ενώ θα αποτελέσει μια συναρπαστική δραστηριότητα για το μικρό σας. Ωστόσο, πρέπει να μεριμνήσετε για τους κανόνες υγιεινής ώστε να διατηρήσετε τα τρόφιμα ασφαλή ακόμα και με πολλή ζέστη. Εμείς σας προτείνουμε κάποιους τρόπους και σας δίνουμε μερικές ιδέες για γρήγορα και εύκολα snacks.

  • Φτιάξτε μικρά σάντουιτς κόβοντας το ψωμί του τοστ σε περίεργα σχήματα όπως καρδούλες, αστέρια ή απλά τρίγωνα. Το περιεχόμενο του τοστ το αφήνουμε στη δική σας προτίμηση. Μια ιδέα είναι χρησιμοποιήσετε τυρί του τοστ ή τυρί Picnic οικογενειακόκρεμώδες, αγγούρι ή ντομάτα και γαλοπούλα. Ετοιμάστε τα από το προηγούμενο βράδυ και βάλτε τα στο ψυγείο.
  • Κόψτε μικρά κομματάκια τα φρούτα και περάστε τα σε ένα ξύλινο καλαμάκι. Σερβίρετε στο μικρό σας πριν από το φαγητό γιατί τα φρούτα όταν κόβονται χάνουν γρήγορα τη βιταμίνη C.
  • Βράστε μακαρόνια σε διάφορα σχήματα και χρώματα για να ετοιμάσετε μια γρήγορη μακαρονοσαλάτα. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες και άλλα λαχανικά όταν ξεκινήσετε το πικνίκ και να χρησιμοποιήσετε για σως μαγιονέζα ή απλά ελαιόλαδο. Μια γευστική συνταγή είναι να φτιάξετε μια σαλάτα με πένες, τόνο, καλαμπόκι, γιαούρτι και λίγο κάρυ. Αφήστε το όλη νύχτα στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις.
  • Βάλτε στην κατάψυξη κομμάτια φρούτων και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα ως παγάκια σε ποτήρια με χυμό ώστε να φτιάξετε εντυπωσιακά fruit punch, διατηρώντας παράλληλα δροσερό το φρουτοποτό.
  • Προμηθευτείτε μπολ σε διάφορα μεγέθη και βολικά σχήματα ανάλογα με τα snacks που θα επιλέξετε να ετοιμάσετε αλλά και ανάλογα με το ψυγείο που θα έχετε ώστε η αποθήκευσή τους να είναι λειτουργική.
  • Για να διατηρήσετε τα ροφήματα κρύα φροντίστε να έχετε μαζί σας θερμό. Υπολογίστε πόσο νερό χρειάζεται να πιει το μικρό σας και φροντίστε να έχετε μεγαλύτερη ποσότητα από το συνηθισμένο αν έχει πολλή ζέστη.
  • Είναι καλύτερο να έχετε μαζί σας δύο φορητά ψυγεία. Στο ένα αποθηκεύστε τα φαγητά με παγοκύστες και φροντίστε να μην το ανοίγετε συχνά. Στο άλλο αποθηκεύστε το νερό, τους χυμούς και τα υπόλοιπα ροφήματα.
  • Προμηθευτείτε έξτρα νερό για να πλύνετε τα χέρια του μικρού σας πριν το φαγητό ή μωρομάντιλα.
  • Από τη στιγμή που θα σερβίρετε το ευπαθή τρόφιμα, μπορούν να διατηρηθούν χωρίς ψύξη για περίπου μια ώρα αν είναι θερμοκρασία είναι από 32 βαθμούς και πάνω.
  • Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας αντηλιακό (απαραίτητο ακόμα και τον χειμώνα), καπέλα καθώς και σακούλες για τα απορρίμματα.

 

Διαβάστε ακόμα: "Μια μέρα έξω με ένα μωρό" ή "Μια μέρα έξω με ένα νήπιο" για να γνωρίζετε όλα όσα χρειάζεται να έχετε μαζί σας.

 

τσάντα φαγητούΤσάντα φαγητού ιδανική για τα σχολικά γεύματα ή σνακ στο πάρκο από υλικό που βοηθάει στο να διατηρείται η θερμοκρασία του φαγητού. Εύκολη και άνετη χειρολαβή, δύο εσωτερικές τσέπες και υλικό από μονωτικό υλικό για να κρατάει το φαγητό στην σωστή θερμοκρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εξωτερική πίσω τσέπη. Είναι ένα πολύ ελαφρύ τσαντάκι ιδανικό για να μεταφέρεται από παιδί σε διαστάσεις: 31 x 28 x 12,7 cm. Βρείτε το στο Missflamingo στην τιμή των 28.00. Θα το βρείτε σε διάφορα σχέδια.


 

Χαλί-παιχνίδιΈνα χαλί-παιχνίδι που θα το απασχολήσει ευχάριστα όση ώρα σερβίρετε ή μαζεύετε τα υλικά του πικ νικ. Έχει κατασκευαστεί για τους οπαδούς του αυτοκινήτου και ιδανικό για την βόλτα, αφού διαθέτει 6 θέσεις αποθήκευσης αυτοκινήτων, επανέρχεται σε 3 κινήσεις και κλείνει με ένα μικρό κορδόνι για να είναι σε θέση να το μεταφέρετε εύκολα όπου κι αν πάτε. Μία πολύ ωραία ιδέα που θα γίνει η αγαπημένη ασχολία του μικρού σας! Βρείτε το στο Lilaboo στην τιμή των 25,90.


Στρώμα πικνικΣτρώμα για Πικνίκ «Κουνελάκια» της Anorak με διαστάσεις 145x145εκ., από 100% βαμβάκι σε εμπριμέ χαρούμενο ύφασμα και αδιάβροχο νάυλον από πίσω. Πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα πρακτικό για τις εξορμήσεις σας στην εξοχή, το βουνό αλλά και τη θάλασσα! Άνετο και ευρύχωρο για να βάζετε πάνω τα φαγητά και τα παιχνίδια των παιδιών μέχρι και για να ξαπλώνετε! Επίσης, μεταφέρεται εύκολα καθώς τυλίγει σε μορφή ρολού, κουμπώνει και γίνεται 35x12 εκ. και δεν πιάνει καθόλου χώρο. Πλένεται στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα άπλυτα. Βρείτε το στο Babycarrots στην τιμή των €39,90.