Τι είναι η Μυολειτουργική Θεραπεία;

 Τι είναι η Μυολειτουργική Θεραπεία;

Σωστή αναπνοή σημαίνει σωστή υγεία!

 

*Από την Αναστασία Βασιλείου, οδοντίατρο-μυολόγο, με σπουδές Στοματολογίας στην ιατρική σχολή Carol Davila του Βουκουρεστίου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουν τόσο ίσια δόντια αυτές οι φυλές;  

Γιατί είναι πιο κοντά στη φύση τους, δηλαδή γεννιούνται φυσιολογικά, θηλάζουν δυο χρόνια, τρώνε σκληρές τροφές, (απ' την αρχή δεν έχουν μιξεράκια, δεν τρώνε κρέμες) και δεν φοβούνται να πνιγούν, αφού ο θηλασμός τους εκπαιδεύει να καταπίνουν σωστά και να αναπνέουν από τη μύτη ενώ καταπίνουν. Εκπαιδεύοντας το εύρος της κινητικότητας της γλώσσας, τους προσδίδει την σωστή ανάπτυξη της άνω γνάθου, από όπου και εξαρτάται η εμφάνιση ενός διευρυμένου σωστά οδοντικού τόξου και η αρμονική τοποθέτηση των δοντιών κατά την εμφάνιση τους.

Η κακή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της μάσησης, η στοματική και όχι η ρινική αναπνοή, η κακή κατάποση, και η λάθος θέση της γλώσσας, αποτελούν ένα πολύ δυσάρεστο μίγμα όχι μόνο για την στοματική υγεία, αλλά και για την υγεία μας συνολικά, αφού συνεχίζει να μας επηρεάζει και κατά την διάρκεια του ύπνου, όπου οι λειτουργίες γίνονται ακούσια, προκαλώντας παραυπνία, αυπνία, άπνοια.

ΣΤΡΑΒΑ ΔΟΝΤΙΑ = ΣΤΡΑΒΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Μυολειτουργική διάγνωση

Η Μυολειτουργική διάγνωση εξετάζει το αναπνευστικό εύρος, τους τρόπους, τον βαθμό λειτουργίας του οργανισμού σας, και αποδεικνύει αν είστε ρινοαναπνευστής ή στοματοαναπνευστής ή και τα δυο και σε ποιο βαθμό και επιτυγχάνεται σε μία μόνο επίσκεψη.

Μυολειτουργική Θεραπεία και πως εφαρμόζεται

Ο κύκλος μαθημάτων-θεραπειών κρατάει ένα χρόνο, κατά τον οποίον εκπαιδεύστε να αναπνέετε, να καταπίνεται, να μασάτε, και να κοιμάστε σωστά, δηλαδή φυσιολογικά, όπως αρμόζει στην ανθρώπινη ανατομία – λειτουργία και φυσιολογία.

Μέσα σε είκοσι συναντήσεις νευρομυϊκού προγραμματισμού, διάρκειας ενός έτους, τεσσάρων εποχών, δηλαδή ενός ολοκληρωμένου χρονικού κύκλου, (με τη μικρότερη μηχανική προσπάθεια, το λιγότερο ενεργειακό κόστος και την ελάχιστη υλική φθορά), μαθαίνετε να λειτουργείται τους μύες του προσώπου, του λαιμού και της κροταφογναθικής διάρθρωσης, σε συνάρτηση πάντα με την σωστή στάση του σώματος, και την καθημερινή επανάληψη.

Οι συναντήσεις είναι εντατικές στην αρχή και αραιώνουν κατά τη πορεία της θεραπείας.

Κατά το πρώτο δίμηνο είναι εβδομαδιαίες, το επόμενο κάθε δεύτερη βδομάδα, το μεθεπόμενο μια φορά το μήνα, στη συνέχεια μια φορά κάθε δίμηνο, τρίμηνο, τετράμηνο και τρία εκπαιδευτικά γεύματα που γίνονται στο τρίμηνο, εξάμηνο, χρόνο. Έτσι ο ενδιαφερόμενος διευρύνει την αναπνοή του, ελέγχει την υγεία του και χαίρεται τη ζωή του.

Ένα δώρο για εσάς και την οικογένεια σας

Με τη Μυολειτουργική θεραπεία & εκπαίδευση βοηθάμε τον εαυτό μας, αλλά και τους αγαπημένους μας να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χρησιμοποιώντας ένα δοκιμασμένο σύστημα στοματικής υγιεινής που έρχεται από τα βάθη της φυσικής μας ύπαρξης, για τις ανάγκες του ανθρώπου του μέλλοντος !