Αδιαπραγμάτευτοι κανόνες για ασφαλείς ποδηλατάδες

Αδιαπραγμάτευτοι κανόνες για ασφαλείς ποδηλατάδες

Ποιοι κανόνες ασφαλείας για τη χρήση του ποδηλάτου πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι;

Αν θεωρείτε πως η χρήση του ποδηλάτου δεν απαιτεί ιδιαίτερους κανόνες μιας και είναι ένα ασφαλές μέσο ακόμα και για το παιδί σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Και αυτό ισχύει ακόμα και αν η ποδηλατάδα του περιορίζεται σε ελεγχόμενες περιοχές όπως πεζόδρομους ή πάρκα, που (θεωρητικά) δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Πριν λοιπόν απολαύσει το αίσθημα ελευθερίας που του δίνει το ποδήλατό του, θεωρήστε δεδομένο και αυτονόητο πως πρέπει να ακολουθήσει αδιαπραγμάτευτα ορισμένα tipsασφαλείας.

Χρειάζεται να φοράει κράνος ποδηλάτου ακόμα και για τις μικρές διαδρομές. Το κράνος όχι μόνο προστατεύει το μικρό σας από πτώσεις και μικροατυχήματα αλλά είναι και μια συνήθεια που πρέπει να αποκτήσει κυκλοφορώντας με το ποδήλατο, ακόμα και αν θεωρεί πως ξέρει άριστα να το χειρίζεται. Επομένως δεν έχει σημασία αν θα κάνει τον γύρο του τετραγώνου ή μια μικρή ευθεία σε ένα πάρκο για το αν θα φορέσει ή όχι κράνος. Πρέπει να θεωρήσει δεδομένο ότι το κράνος είναι απαραίτητο από τη στιγμή που θα ανέβει στο ποδήλατο όσο και αν διαρκέσει η βόλτα του.

Κατάλληλο για ποδήλατο είναι μόνο το ειδικό κράνος ποδηλάτου. Τα κράνη για ποδήλατα είναι ειδικά κατασκευασμένα για να προστατεύουν από την πτώση και τα ατυχήματα. Για να είστε σίγουροι ότι κυκλοφορεί και χαίρεται το ποδήλατο με ασφάλεια φροντίστε να φοράει κράνος ποδηλάτου και όχι οποιοδήποτε άλλο κράνος που προορίζεται για άλλη χρήση, π.χ. ένα κράνος που χρησιμοποιεί σε άθλημα για να προστατεύεται από τα χτυπήματα.

Το ποδήλατό του πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του.Η ηλικία και το ύψος του είναι κομβικοί παράγοντες για το ποδήλατο που θα του αγοράσετε, καθώς είναι επικίνδυνο να προσπαθεί να ελέγξει ένα μεγάλο ποδήλατο ή ένα ποδήλατο που η σέλα είναι πολύ ψηλή ή τα φρένα πολύ σκληρά. Φροντίστε ο τύπος του ποδηλάτου που θα αγοράσετε να ανταποκρίνεται στην ηλικία και στις δυνατότητές του ώστε να μην δυσκολεύεται να το ελέγξει.

Είναι απαραίτητο να οδηγεί στους δρόμους με τη φορά των αυτοκινήτων, να σταματάει στα φανάρια και να κάνει σήματα στους οδηγούς όταν θέλει να στρίψει.Αν επιτρέπετε στο παιδί σας να κάνει ποδήλατο στο δρόμο που κυκλοφορούν αυτοκίνητα, θα πρέπει να μάθει να ακολουθεί τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, όπως να διαβάζει τα σήματα και να σταματάει στα φανάρια αλλά και να κάνει σήμα με το χέρι του για το αν θέλει να στρίψει. Αν θεωρείτε πως δεν έχει τη δυνατότητα λόγου χάρη να διατηρήσει την ισορροπία του αν σηκώσει το ένα του χέρι για να δείξει ότι θα στρίψει ή ότι δεν είναι προσεκτικό με τα σήματα στους δρόμους, επιτρέψτε του να κάνει ποδήλατο μόνο σε ελεγχόμενους χώρους.

Είναι καλύτερο να μην οδηγεί τη νύχτα. Μπορεί να θεωρείτε πως ένα μπουφάν που φωσφορίζει ή τα φωτάκια του ποδηλάτου είναι αρκετά για να κυκλοφορεί με ασφάλεια τη νύχτα, αλλά στην πραγματικότητα οι νυχτερινές ποδηλατάδες απαιτούν αντανακλαστικά και δεξιότητες που ένα παιδί δεν έχει αναπτύξει ακόμα. Το καλύτερο για την ασφάλειά του είναι να μην επιτρέπεται το ποδήλατο τις βραδινές ώρες.