Γιορτινό δείπνο με παιδιά

Γιορτινό δείπνο με παιδιά

5 tips για να διοργανώσετε ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο στις γιορτές

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διοργανώσετε ανώδυνα ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά που να ευχαριστεί παιδιά και γονείς; Σκεφτείτε ποια είναι τα χειρότερα σενάρια που απειλούν με καταστροφή ή έστω με δυσφορία πρώτα εσάς και στη συνέχεια τους καλεσμένους σας και φροντίστε να τα προλάβετε! Παράλληλα ακολουθήστε μερικές ιδέες που ήδη έχουν εφαρμοστεί και μάλιστα με επιτυχία.

  1. Ένα τραπέζι όλο δικό τους. Ετοιμάστε ένα τραπέζι ειδικό για τα παιδιά και βάλτε τους να κάτσουν λίγο πιο πέρα από τους μεγάλους. Το μεγαλύτερα μπορούν να προσέχουν τα μικρότερα και όλα θα είναι ενθουσιασμένα που έχουν ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς.

2.Αφήστε τους χώρο και άπλετο χρόνο για παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάθονται στο τραπέζι περιμένοντας λόγου χάρη το επιδόρπιο. Επιτρέψτε τους να παίξουν και φωνάξτε τα όταν το γλυκό είναι στα πιάτα.

3.Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας. Φτιάξτε σχήματα και συνδυάστε χρώματα καθώς σερβίρετε το φαγητό στις πιατέλες και στα πιάτα. Χρησιμοποιήστε χρωματιστές χαρτοπετσέτες με σχέδια και ιδιαίτερα ποτήρια σε διαφορετικά σχήματα. Έτσι το φαγητό θα γίνει μια ακόμα πιο ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά σας. 

4.Επιτρέψτε τους να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Στρώστε το παιδικό τραπέζι με ένα χάρτινο τραπεζομάντηλο που θα μπορούν να το διακοσμήσουν πριν και μετά το φαγητό. Επιτρέψτε τους να σχεδιάσουν, να χρωματίσουν και να γράψουν ευχές.

5.Μικρά παιχνίδια στο τραπέζι. Μέχρι να σερβιριστεί το φαγητό επιτρέψτε να υπάρχουν μικρά παιχνίδια πάνω στο τραπέζι για να απασχολούν τα μικρά σας.


SOS Tip: Εάν είστε εσείς καλεσμένοι σε ένα φιλικό σπίτι, για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας δεν θα μείνει νηστικό, ειδικά αν είναι ιδιαίτερα εκλεκτικό στο φαγητό, φροντίστε να του έχετε δώσει από πριν κάτι ελαφρύ αλλά και να έχετε μαζί σας κάποια snacks σε περίπτωση που το φαγητό δεν του αρέσει.