Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσετε να φωνάζετε

Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσετε να φωνάζετε

Αρκεί ένα και μόνο απλό tip για να μην ξαναφωνάξετε ποτέ στα παιδιά σας

Πόσες φορές χάσατε την ψυχραιμία σας το τελευταίο διάστημα; Πόσες φορές αρχίσατε να ουρλιάζετε στα παιδιά σας; Και ποιος ήταν ο λόγος;

Εάν ρωτούσαμε εκατό γονείς την αιτία που φώναξαν τελευταία φορά, οι απαντήσεις θα είναι κάπως έτσι:

-Τα παιδιά μάλωναν

-Τα παιδιά δεν άκουγαν

-Τα παιδιά δεν έκαναν αυτό που τους έλεγα

-Τα παιδιά έκαναν φασαρία

Τα παιδιά… τα παιδιά… τα παιδιά

Βλέπετε το πρόβλημα στο παραπάνω; «Τα παιδιά» τείνουν να είναι απείθαρχα όταν οι γονείς δεν είναι αρκετά κοντά. Και που βρίσκονται οι γονείς σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα; Πιθανόν σε κάποιο άλλο δωμάτιο να κάνουν δουλειές ή να μιλούν στο τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο.

Φυσικά και υπάρχουν καθημερινά πράγματα που πρέπει να γίνουν, ωστόσο όταν ένα παιδί συμπεριφέρεται ανάρμοστα δεν υπάρχει λόγος να το… βάζετε στην θέση του από το διπλανό δωμάτιο. Αντ’ αυτού, κάντε αυτό που θα έκανε και μια δασκάλα στην τάξη, όπου καθημερινά νουθετεί δεκάδες παιδιά: ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ!

Ελάτε, με άλλα λόγια, πιο κοντά, ακουμπήστε τα στην πλάτη, χαμηλώστε στο ύψος τους και μιλήστε αργά, σταθερά και με τρυφερότητα. Πολλές φορές, μάλιστα, ίσως χρειαστεί και να τους ψιθυρίσετε όσα θέλετε να πείτε.  Για να σας ακούσουν θα πρέπει να σταματήσουν ό,τι κάνουν και να σας ακούσουν με προσοχή ώστε να σας καταλάβουν. Αφήστε που ούτε καν θα το περιμένουν!

Αυτό, λοιπόν, είναι το μυστικό που αναζητούσατε! Τα παιδιά προσδοκούν πάντα την προσοχή των γονιών τους, οπότε και μόνο με το να τα πλησιάζετε μπορείτε να θέτετε υπό έλεγχο την συμπεριφορά τους.