6 τρόποι να ηρεμήσεις ένα ανήσυχο παιδί

6 τρόποι να ηρεμήσεις ένα αγχωμένο παιδί

6 τεχνικές για να αποβάλει το παιδί σας το άγχος, τον φόβο, την ανησυχία

Μπορεί να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να ζήσει το παιδί σας μια ξέγνοιαστη παιδική ηλικία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βρεθεί ποτέ αντιμέτωπο με κάποια ήπια ή έντονα στρεσσογόνα γεγονότα που θα το επηρεάσουν. Η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια, μια σχολική δοκιμασία, ένας καυγάς με έναν φίλο, μια μετακόμιση ή απλώς το σκοτεινό του υπνοδωμάτιο μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί ανησυχία.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε, για να το ηρεμήσετε; Ακολουθούν 6 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν.

1) Δώστε όνομα στα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο tipπου προτείνεται από πολλούς γιατρούς παγκοσμίως. Ζητήστε από το παιδί σας να δώσει ένα αστείο όνομα στο συναίσθημα που το ενοχλεί (π.χ. Δρακουμελ) και να το διατάξει να φύγει.

2) Κάντε ησυχία. Αντί να δίνετε λογικές εξηγήσεις για το γιατί δεν πρέπει να αισθάνεται έτσι, αναγνωρίστε ότι το συναίσθημα είναι αληθινό, προσφέρετε αγκαλιές και φιλιά και αφήστε το παιδί να εκφραστεί ώστε να το ξεπεράσει.

3) Δώστε του ένα party blower. Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση ενός party blower μπορεί να μειώσει το άγχος του παιδιού κατά 40%. Στην ουσία είναι σαν την ώρα εκείνη να κάνει ασκήσεις αναπνοής, οι οποίες είναι γνωστό ότι ηρεμούν.

4) Φτιάξτε ένα φωτογραφικό λεύκωμα. Ένα βιβλίο γεμάτο με χαρούμενες φωτογραφίες με εσάς και τους φίλους του μπορεί να διώξει τα αρνητικά συναισθήματα. Ξεφυλλίστε το μαζί και πείτε ιστορίες ή αφήστε το στο δωμάτιό του για να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που αισθάνεται άγχος, φόβο, λύπη κοκ.

5) Ηχογραφήστε ένα μήνυμα. Εάν το παιδί σας είναι ακουστικός τύπος, μπορείτε να φτιάξετε μια κασέτα στη οποία θα το βοηθάτε να ηρεμήσει. Για παράδειγμα, μπορεί να λέει:

«Είσαι ασφαλής. Σε αγαπάω. Ανυπομονώ να σε δω το πρωί μόλις ξυπνήσω, όμως τώρα το σώμα σου χρειάζεται ύπνο. Πάρε μια βαθιά ανάσα από την μύτη. Νιώσε την κοιλιά σου να γεμίζει αέρα. Εξέπνευσε αργά. Επανέλαβε δυο φορές ακόμα».

6) Φτιάξτε μία γυάλα διαλογισμού, την οποία θα παρακολουθεί το παιδί για να χαλαρώνει.